Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ;


Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι τα μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, ωστόσο τώρα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ υποστηρίζουν ότι το χρώμα των ματιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ίνα Μπέφερ, εξέτασαν στοιχεία από 58 έγκυες γυναίκες.
Πώς το χρώμα των ματιών επηρεάζει την υγεία μας;

Ανοιχτόχρωμα μάτια
Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες με μπλε ή πράσινα μάτια διαχειρίζονται καλύτερα τον πόνο και το στρες. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως βιώνουν λιγότερο πόνο κατά την γέννα, έχουν λιγότερο άγχος μετά τη γέννηση, λιγότερες αρνητικές σκέψεις και διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης μετά τον τοκετό.

Σκουρόχρωμα μάτια
Οι γυναίκες με σκουρόχρωμα μάτια βιώνουν τον πόνο πιο έντονα, επηρεάζονται από το άγχος και το στρες σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και εθισμού στο αλκοόλ.
Μέχρι πρόσφατα, θεωρήθηκε ότι υπήρξε μία μορφή ενός γονιδίου για τα μπλε μάτια και μια άλλη για πιο σκούρα μάτια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει, καθώς πλέον διαπιστώθηκε ότι το χρώμα των ματιών βασίζεται στις 12-13 μεμονωμένες παραλλαγές των ανθρώπινων γονιδίων.
Στην προσπάθεια τους οι ερευνητές να εξηγήσουν γιατί το χρώμα των ματιών μπορεί να καθορίσει την υγεία μας, εικάζουν ότι τα γονίδια που «ευθύνονται» για αυτό, εμπλέκονται και σε άλλες διεργασίες του ανθρώπινου σώματος.

Πηγή: briefingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.