Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ!


Ο Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων σε δράση, στο ξενοδοχείο''ΜΑΝΤΑΣ''

Φίλες και Φίλοι, 

Ακολουθώντας πιστά τις δεσμεύσεις μας, ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» συνεχίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του, καθώς πιστεύουμε ότι η ουσιαστική προσπάθεια για την αλλαγή πλεύσης του τόπου είναι συνεχής και καθημερινή, ενώ δεν πρέπει να ξεκινά ή να ολοκληρώνεται πριν και μετά από κάθε εκλογική διαδικασία.
Ευχόμαστε αρχικά στο νέο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Γκιώνη, στη νέα Δημοτική Αρχή και στα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών και να επαναθέσουν το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου σε όλα τα επίπεδα.
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη δημοτική ιστοσελίδα στις 2/10/2014 σχετικά με τη δημιουργία της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης». Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους τοπικών Συλλόγων, Φορέων, Οργανώσεων και πολίτες. Γνωμοδοτεί και διαβουλεύεται για θέματα όπως τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Δήμαρχο, εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου, διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών και δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων, οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ. Ουσιαστικά δηλαδή το πεδίο δράσης της είναι ανοιχτό και μπορεί να καλύψει ευρύ φάσμα από τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
Ένα από τα θέματα που τόνισαν οι δημότες προεκλογικά στον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας», στον οποίο συμμετείχε και ο σημερινός Δήμαρχος, ήταν η απουσία διαλόγου, ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ της κάθε Δημοτικής Αρχής και των πολιτών. Φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα τη λύση δίνει ο «Καλλικράτης», αφού τονίζουμε ότι η σωστή λειτουργία της εν λόγω επιτροπής αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γεφυρωθεί το συγκεκριμένο χάσμα και να γεννηθεί μια μεγάλη δεξαμενή σκέψης, δημιουργικότητας και προσφοράς. Συνεπώς το θέμα εναπόκειται τόσο στη βούληση της Δημοτικής Αρχής, όσο στη διάθεση - όρεξη των τοπικών Συλλόγων, Φορέων, Οργανώσεων και πολιτών για ουσιαστική προσφορά και ενασχόληση με τα τοπικά κοινά. 
Από πλευράς μας έχουν καταθέσει ήδη αιτήσεις για να συμπεριληφθούν στην επιτροπή δύο εκπρόσωποι (ένας τακτικός και ένας αναπληρωτής) των διοργανωτών του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας». Προτείνουμε να συμπεριληφθεί στο σχετικό κανονισμό διαβούλευσης που θα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα οι συνεδριάσεις της επιτροπής, όπως και να έχουν δικαίωμα εισαγωγής θεματολογίας τα μέλη της και οι δημότες.
H ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί σε όλους, μέσα από τη συμμετοχή, την ενημέρωση, τον πολιτικό πολιτισμό και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά δρώμενα. O τόπος χρειάζεται ενότητα και όραμα, για να βγει από το τέλμα. Η σωστή οργάνωση, η λειτουργία και η αξιοποίηση της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων:
· Ζαχαρίας Αγγιστριώτης
· Παναγιώτης Αντώνακας
· Έλενα Βακουφτσή
· Μηνάς Γκίκας
· Θάνος Θεοχάρης
· Φαίη Θυμή
· Ιωάννης Καπνιστής
· Δημήτρης Θυμής
· Βασίλης Κατσαμάκης
· Χαράλαμπος Μαρινάκης
· Δημήτρης Μπίμπος
· Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.