Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!


unescop2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριος Σταματάκης, σας προσκαλούν στο Διήμερο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Ανθρωπιάς, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Κορίνθου (έναντι της Εθνικής Τράπεζας) στις 16 και 17 Οκτωβρίου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» και την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας». 

Σε κοινή τους δήλωση τόνισαν: «Οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι κανένας Κορίνθιος δεν θα περνάει μόνος την κρίση. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το άμεσο αντίδοτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας».
Η «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» καθιερώθηκε στις 16 Οκτωβρίου (World Food Day), πριν από 30 περίπου χρόνια από τον Οργανισμό Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), για να τονίζει το μείζον πρόβλημα της πείνας που μαστίζει παγκοσμίως περίπου 950 εκατομμύρια κόσμου, καθώς και να αναδείξει την έννοια του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993 και καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, που αποτελεί τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το έργο των Δομών και να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης (κυρίως συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας), τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των Δομών.
Το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 16/10:
18:00 – 19:30 POP – ROCK LIVE από τη ΜΑΙΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

ΒΙΟΛΙ – ΠΛΗΚΤΡΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΗΣ ΤΥΜΠΑΝΑ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΡΜΠΟΥ

19:30 – 19:45 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

19:45 – 21:30 ΕΝΤΕΧΝΗ - ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους ΚΑΝΟΝΑΚΙ: ΜΕΡΜΙΓΚΑ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, ΚΙΘΑΡΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΠΛΗΚΤΡΑ-ΚΡΟΥΣΤΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/10:
18:00 – 18:45 ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ PATARA EMIGRANTETI

18:45 – 19:15 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ από την ΈΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«Ο ΨΙΛΟΡΕΙΤΗΣ» ΧΩΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: ΣΤΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΛΑ

19:15 – 19:45 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΧΑΙΟΥ

19:45 – 20:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

20:00 – 21:30 ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΕΡΜΠΟΥΡΑΣ, ΝΙΚΗ ΔΟΥΒΙΚΑ ΚΛΑΡΙΝΟ: ΠΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΘΑΡΑ – ΛΑΟΥΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΓΙΩΡΓΑΣ ΚΡΟΥΣΤΑ: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΗΚΤΡΑ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.