Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ''ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ''!

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσεπεντζή*

Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου» σε μια λιτή, αλλά όμορφη, εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18-01-2015 και ώρα 18:00΄, στο μικρό θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου (Κολιάτσου 32), έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς.
Συντονίστρια της εκδήλωσης η κα Μαρία Πετρακάκη.
 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», κ. Αντώνης Σταυρόπουλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αφού αναφέρθηκε σύντομα στις δράσεις του Σωματείου, έδωσε τις απαραίτητες ευχές, και έκοψε την πίτα. 
Η τυχερή της χρονιάς ήταν η κα Πατακού Αγγελική η οποία, εκτός από το τυχερό φλουρί, πήρε και το βιβλίο "Οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη βόρεια Πελοπόννησο την εικοσαετία 1800-1820" της κας Όλγας Δ. Καραγεώργου-Κουρτζή, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων, που αντιστοιχούσε σε αυτό.
 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλία από τον εκδότη – βιβλιοδέτη κ. Μπάμπη Λέγγα (Eκδόσεις του Φοίνικα), με θέμα την τέχνη της βιβλιοδεσίας, στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων του Μουσείου και προβολή ενός αξιόλογου σχετικού βίντεο. 
Καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη κι επιτυχία στις δράσεις τόσο του Μουσείου όσο και του Σωματείου!

*Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ''Φίλοι του Ιστορικού - Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.