Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ F-16 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ- ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ!

Ένα ελληνικό F-16 συνετρίβη στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της El Pais, υπάρχουν δύο νεκροί και εκτιμάται ότι πρόκειται για τους πιλότος του αεροσκάφους αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ενώ τουλάχιστον δέκα είναι οι τραυματίες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.
Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε και το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από τη στρατιωτική βάση της ισπανικής πόλης. Το F-16 έπεσε σε σταθμευμένα αεροσκάφη και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, οι διασώστες και πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν αρχικά, εξαιτίας των εκρήξεων από τα καύσιμα των αεροσκαφών. Ισπανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ακόμη και διψήφιο αριθμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, που επικαλείται η El Pais, το F16 δεν απογειώθηκε με αρκετή ισχύ και για αυτό συνετρίβη. Το F-16 ήταν της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και συμμετείχε στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.