Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΩΡΕΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΔΩΡΕΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας, με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου, Δημοτικό Διαμέρισμα Περιγιαλίου.
Οι Δομές απευθύνονται σε άστεγους/άπορους και άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι επιλέγονται ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια.

 
Στα πλαίσια προγραμματισμένης ενημέρωσης, επισκέφθηκαν τις κοινωνικές Δομές για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορίνθου. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη δομή του Κοινωνικού Υπνωτηρίου Κορίνθου από το επιστημονικό προσωπικό των Δομών και συζητήθηκαν διάφορες απορίες των μαθητών σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται. Στο κλείσιμο της επίσκεψης, οι Καθηγητές και οι μαθητές προσέφεραν σημαντική ποσότητα τροφίμων και φαρμάκων που είχαν συλλέξει, αγκαλιάζοντας έμπρακτα το έργο των Δομών.
Στην ίδια κίνηση προέβη και το Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου, προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα που θα μοιρασθούν στους ωφελούμενους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανέφεραν σε κοινό τους μήνυμα:
«Ευχαριστούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία παραμένει ενωμένη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το άμεσο αντίδοτο για την ανακούφιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας και τέτοιες κινήσεις μας γεμίζουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.