Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΤΡΑ ΤΕΡΖΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ''ΤΕΛΕΙΑ'' ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟ!





Η Πέτρα Τερζή, αποδεδειγμένα, έχει χαρακτηριστεί άτομο του Πολιτισμού και του Εθελοντισμού, λόγω της προσφοράς της σε συγκεκριμένους τομείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Πρόσφατα αποφάσισε να ασχοληθεί και με την Πολιτική ζωή του τόπου. Ίσως για να συνεισφέρει στον Πολιτικό Πολιτισμό. Μου είναι γνώριμη, ως Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ‘‘ΓΕΦΥΡΕΣ’’, που διοργανώνει στην Κόρινθο και στο Λουτράκι τα τελευταία πέντε χρόνια.
Επίσης, συνεργαστήκαμε στο "ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ", στην οργανωτική επιτροπή του 1ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας), τον περασμένο Οκτώβριο.
Την επισκέφτηκα στο γραφείο της και της ζήτησα να μου μιλήσει συνοπτικά για την υποψηφιότητά της. Δεκτική στο αίτημά μου και χαμογελαστή μου απάντησε «δεν έχω αντίρρηση», διευκρινίζοντάς μου στη συνέχεια πως, όσα πρόκειται να μου πει, αποτελούν ‘‘κατάθεση ψυχής’’.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποδεχτήκατε την πρόταση του κ. Γκλέτσου να είστε υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα ‘‘ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ’’. Τι σας ώθησε στην απόφαση αυτή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Τα τελευταία πέντε (5) χρόνια προβληματιζόμουν έντονα για το κόμμα που θα ψήφιζα επειδή ήθελα κάτι καινούργιο που να μην περιλαμβάνει παλαιοκομματικούς πολιτικούς γιατί είχα απογοητευτεί από την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα των υφισταμένων να συνεργαστούν για το κοινό όφελος.
Η Πατρίδα μας, η Ελλάδα, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Πολύ αυθόρμητα και με όλη μου τη ψυχή αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε, αρχές του νέου έτους, γιατί έτσι θα διαπιστώσω προσωπικά τους λόγους για τους οποίους η Πολιτική δεν λειτουργεί σωστά στη Χώρα μας και θα προσπαθήσω να διορθώσω τα κακώς κείμενα. 
Εξάλλου η αγάπη μου για την Κορινθία με οπλίζει με δύναμη για να ξεκινήσω τον στρατηγικό σχεδιασμό, συζητώντας με τους αρμόδιους, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της. 
Προσωπικά ξεκινώ από το μηδέν και το τίποτα. Πάνω στο τίποτα μπορούμε όλοι μαζί να κτίσουμε τα πάντα. 
Επιπλέον, ο γιος μου είναι 17 ετών. Για να σπουδάσει και να βρει εργασία θα πρέπει να φύγει στο εξωτερικό. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τη σημερινή χαώδη κατάσταση και θέλω λοιπόν να διεκδικήσω ως ενεργή πολίτης και να προσφέρω, σε όλα τα παιδιά, στην Ελλάδα καταρχήν, το μέλλον που πραγματικά αξίζουν.
Ο κ. Γκλέτσος έχει διαπρέψει στον καλλιτεχνικό τομέα ο ίδιος, και ως αρχηγός του νέου κόμματος ΤΕΛΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ μαζί με τους συνεργάτες του, μου εμπνέουν εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα. Έχουν αποδείξει ότι είναι πετυχημένη πολιτική ομάδα και ο ίδιος ως Δήμαρχος Στυλίδας, δυναμικός και ηθικός ταυτόχρονα, στη δράση του για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Δήμου Στυλίδας σε σύντομο χρονικό διάστημα διαχείρισής του
».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως ενεργή πολίτης έχετε διαπιστώσει ότι το πολιτικό μας σύστημα θεωρείται αναξιόπιστο. Ποιες αλλαγές θεωρείτε αναγκαίες για να αλλάξει η πολιτική ζωή της Χώρας μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Από την κατάθεση της διακήρυξης των αρχών μας ακόμα, ο πολιτικός μας χώρος, η ΤΕΛΕΙΑ, οριοθέτησε το πολιτικό και κοινωνικό της πλαίσιο, αποκλείοντας τους πάσης φύσεως και ιδεολογικής τυποποίησης: -ισμούς: Τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο. Ο μόνος – ισμός που αποδέχεται και υπηρετεί το κόμμα μας είναι ο ΕΛΛΗΝ-ΙΣΜΟΣ. Με επίκεντρο της πολιτικής μας φιλοσοφίας τον άνθρωπο και κέντρο της τον Έλληνα, οριοθετούμε την πολιτική μας δράση. Με μόνο στοιχείο την αυτοτελή προσωπικότητα του πολίτη. Και επουδενί του υπηκόου...

Πρέπει να ανασυσταθεί το Κράτος Πρόνοιας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Να γίνει προσιτό και απλό στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στηριζόμενο στην πλήρη διαφάνεια.
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην πνευματική καλλιέργεια και ηθική ανύψωση του ατόμου καθότι διαπιστώνουμε ότι το διαβρωμένο σύστημα είναι αποτέλεσμα της πτώσης των ηθικών αξιών. Προς την κατεύθυνση αυτή, αλλαγές χρειάζονται το σύστημα της εκπαίδευσης, το οποίο πρέπει να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και η διδασκόμενη ύλη, με έμφαση στη ελληνική φιλοσοφία, στην ιστορία μας, στην παράδοσή μας».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν το κόμμα που εκπροσωπείτε κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσετε κυβέρνηση, ποιες θα είναι οι πρώτες σας αποφάσεις προς όφελος του ελληνικού λαού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: « Άμεση προτεραιότητα είναι η αυτονομία και η εξυγίανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του πολιτικού μας συστήματος και είναι άμεσα συνυφασμένη με τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων. Να καταργηθεί η ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Υπουργοί δεν θα γίνονται βουλευτές, αλλά εξωκοινοβουλευτικοί, κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις. Άμεσος συμψηφισμός οφειλών μεταξύ του δημοσίου και των ιδιωτών με χαμηλό εισόδημα. Δημοτικά παντοπωλεία με διάθεση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών χωρίς μεσάζοντες. Επαναϋπολογισμός των ιδιωτικών δανείων. Το προτεινόμενο πρόγραμμα εξυγίανσης καταρχήν, είναι άμεσα υλοποιήσιμο στο μεγαλύτερο μέρος».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περίπτωση εκλογής σας, ως βουλευτής, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Βασική μου επιδίωξη είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου, μέσω της εκπαίδευσης και η αποκέντρωση γιατί η περιφέρεια προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και ένα καλύτερο τρόπο ζωής.
Επιπλέον πιστεύω ότι επιβάλλεται η Χώρα μας να έχει σταθερή, υγιή και εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα που, κατά τη γνώμη σας, αντιμετωπίζει ο Νομός Κορινθίας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ο Νομός μας δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά στο βαθμό που τα δεδομένα επιβάλλουν. Θα πρέπει να σχεδιαστούν τουριστικά προϊόντα, για ολόκληρο το Νομό Κορινθίας και να προβληθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Νομός μας πρέπει να αποκτήσει τουριστικό brand name, μέσω εκδηλώσεων διεθνούς βεληνεκούς και λοιπών δράσεων.
Ακόμη θα πρέπει η διάθεση των γεωργικών προϊόντων του Νομού μας να γίνει αντικείμενο καλύτερης διαχείρισης και διεθνούς προβολής και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα επί μέρους προβλήματα των Δήμων. Πρόθεσή μας είναι να τεθούν όλα τα προβλήματα σε ένα τραπέζι και να καθίσουν γύρω από αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να βρεθούν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις. 

Μπορούμε να έχουμε άνετα μεγαλύτερη εισροή συναλλάγματος από τη γεωργία και τον τουρισμό με τη μοναδική ποιότητα των αγαθών της ελληνικής γης και της πολιτιστικής παράδοσής μας, με στοχευμένη και συστηματική στρατηγική».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με κριτήριο τις δραστηριότητές σας, έχετε χαρακτηριστεί ως άτομο εργατικό και δημιουργικό, με πλούσιο βιογραφικό σημείωμα. Για εσάς, ποιο είναι το κλειδί της επιτυχημένης σας πορείας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ο ιδιωτικός τομέας μου έχει δώσει πολλές εμπειρίες και πολλά εφόδια. Αγαπώ ότι κάνω, ειδικά όταν αυτό αφορά το γενικότερο καλό και τη διαιώνιση των κλασσικών αξιών και του ελληνικού πολιτισμού. Μου αρέσει η καινοτομία και είμαι εκπρόσωπος του εθελοντισμού. 
Γι΄ αυτό δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά και εθελοντικά στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αμερική με την οργάνωση της ομογένειας ‘‘ΑΧΕΠΑ’’.
Σημαντικούς σταθμούς θεωρώ την ενασχόλησή μου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 2004, με τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κορινθία και στην Κύπρο, καθώς και με τις δράσεις που αφορούν την ψυχική υγεία του ανθρώπου».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αντιμετώπισε το φιλικό σας περιβάλλον την υποψηφιότητά σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Με ενθουσιασμό και ανακούφιση θα έλεγα γιατί είδε μια νέα πρόταση που μπορεί να επιφέρει λύση στον προβληματισμό του. Όπως σας είπα, απασχολεί πολλούς ψηφοφόρους το ερώτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος για να τον ψηφίσουν. Κάποιοι άλλοι, όταν το πληροφορήθηκαν, μου απάντησαν με το σλόγκαν της γιόγκας γέλιου ‘‘Τέλεια, τέλεια, ναι!’’. 

Έχω μοιραστεί στην Κορινθία με τους συμπολίτες μου πολλά δώρα και μεγάλες χαρές και νιώθω ευγνωμοσύνη γι΄αυτό. Πάντως, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους ψηφοφόρους που θα αποφασίσουν να με εμπιστευτούν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Τελεία και Πράξη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.