Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΟ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2015
  • 2ος Ημιμαραθώνιος Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων, Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας.
  • 1ος αγώνας δρόμου 1.000μ. για παιδιά από 8 έως 15 ετών.
  • Κυριακή, 4 Οκτωβρίου - φωτογραφικά στιγμιότυπα και video. 

Η αφετηρία της εκκίνησης του 2ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η μεγάλη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών, με εντυπωσιακές επιδόσεις, επισφράγισαν τις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες όλων των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και της Οργανωτικής-Τεχνικής Επιτροπής, που μόχθησαν, νυχθημερόν, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, για να διεξαχθούν, με απόλυτη επιτυχία, τόσο ο 2ος Ημιμαραθώνιος Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου- Ηραίον Περαχώρας) όσο και ο αγώνας δρόμου 1.000μ. για παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών, στο πλαίσιο των δράσεων του άτυπου σχηματισμού συνεργασίας συλλόγων του Δήμου μας και φυσικών προσώπων ''ΑΘΛΟΣ +ΕΝΕΡΓΕΙΑ''.

Ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θανάσης Βλαχοδημήτρης έδωσε και 
φέτος δυναμικό παρόν, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Συλαϊδής: Εκπροσώπησε 
επάξια το Δήμο μας, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί 
η όλη εκδήλωση, στη διοργάνωση και διεξαγωγή του 
2ου Ημιμαραθωνίου, συμβάλλοντας στο άρτιο αποτέλεσμα, 
χωρίς να υπολογίζει κόπο και χρόνο
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, το κτίριο των θερμών πηγών Λουτρακίου ήταν ανοικτό, με μέριμνα του κ. Θανάση Βλαχοδημήτρη. Στο πλευρό του ο κ. Στάθης Συλαϊδής, για να τοποθετήσουν τη μικροφωνική εγκατάσταση, στο χώρο της εκκίνησης. Η θάλασσα, γαλήνια και υπομονετική,  καθρέφτιζε τα πρόσωπα των αθλητριών και των αθλητών και ταξίδευε, στα ήρεμα καταγάλανα  νερά της, τη σκέψη τους, σε μια αναζήτηση  του κρυμμένου μυστικού της επιτυχίας τους.

Μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου στη Γραμματεία του Αγώνα
Τα μέλη της γραμματείας των αγώνων, εθελοντές-μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου,  ήταν την προβλεπόμενη ώρα στη θέση τους.  Συνεπείς στο χρόνο τους και οι γιατροί του αγώνα, κ. Δημήτρης Βασιλείου και κα Παρασκευή Κόλλια, το ασθενοφόρο και το ιδιωτικό αυτοκίνητο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Στην πρώτη γραμμή και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας δασών Λουτρακίου και η ομάδα διάσωσης Κορινθίας, πλαισιωμένοι από τέσσερα μέλη της Ομάδας Μοτοσικλετιστών Λουτρακίου - Περαχώρας, προς επιτήρηση της διαδρομής, από το Λουτράκι προς τη Λίμνη Ηραίου, αλλά και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη μεταφορά των συνοδών των αθλητών και των εθελοντριών του Τοπικού Τμήματος Λουτρακίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στο χώρο τερματισμού. 

Η γιατρός του αγώνα, κα Παρασκευή Κόλλια και 
ο κ. Δημήτρης Παππάς, εθελοντής-μοτοσικλετιστής
Μια μικρή δόση αγωνίας υπήρχε για τον τελικό αριθμό συμμετοχών, γιατί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 200 αθλήτριες και αθλητές, αλλά συνήθως παρουσιάζονται λιγότεροι. Τελικά, στην αφετηρία βρέθηκαν 150 αθλήτριες και αθλητές, μεταξύ των οποίων 40 από το Νομό Κορινθίας. 

Από αριστερά: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Θυμής, Θάνος Θεοχάρης,
εθελοντές-εκπρόσωποι του Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας
Ταυτόχρονα, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Οργανωτικής-Τεχνικής Επιτροπής ξεκίνησαν το δικό τους Ημιμαραθώνιο δρόμο, ώστε, εγκαίρως, να είναι στις θέσεις τους  τόσο οι εθελόντριες και οι εθελοντές όσο και οι σταθμοί ανεφοδιασμού με τα προβλεπόμενα είδη, τοποθετημένα στα τραπέζια που διέθεσε ο κ. Γιάννης Παπαδάκης. 
Μετά τις οδηγίες προς τους αθλητές, από το Συντονιστή της Τεχνικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Καραχρίστο, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου χαιρέτισε την εκδήλωση και έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης. Προηγήθηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, με επικεφαλής την Υπαστυνόμο Β΄ Παναγιώτα Κουρεμένου, ενώ ένα δεύτερο ακολουθούσε τον τελευταίο αθλητή. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου δίνει το σύνθημα της εκκίνησης
Οι μικροί μας φίλοι, παιδιά από 8 έως 15 ετών, με έντονη ανυπομονησία, περίμεναν, στην αφετηρία, το σύνθημα εκκίνησης του δικού τους αγώνα, μήκους 1000 μέτρων, στον οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό. 
Τα παιδιά στην αφετηρία
Η εκκίνηση δόθηκε 10:15΄ ακριβώς και τερμάτισαν όλα τα παιδιά στο Ηραίον, εντυπωσιάζοντας το κοινό για το πείσμα και την αγωνιστικότητά τους. Εκεί, την προσοχή των παιδιών τράβηξε και το όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας, που ήταν σε διαρκή ετοιμότητα.
Συγκλονιστικός ήταν ο τερματισμός της 10χρονης αθλήτριας Μαριλένας, με σύνδρομο Οκαμότο
Η 10χρονη Μαριλένα είναι μία από τις 4 περιπτώσεις παγκοσμίως, με το σύνδρομο αυτό, που συμμετείχε με κατάλληλο αμαξίδιο, έχοντας δίπλα της το σκυλάκι της, τη Μαλού, που δεν το αποχωρίζεται με τίποτα. Το αμαξίδιο έσπρωχνε ο πατέρας της κ. Βασίλης Γερογιάννης. 
Ο κ. Γερογιάννης έχει δηλώσει στο παρελθόν, στο στούντιο του thetoc.gr, για το πως ξεκίνησε να τρέχει:
«Ξεκίνησα το 2012 σε αγώνα των 5 χιλιομέτρων και μετά μπήκε το... μικρόβιο. Αύξανα τις αποστάσεις και το 2013 έτρεξα για πρώτη φορά τον Μαραθώνιο της Αθήνας μόνος μου για να δω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Στη διαδρομή, στο 40 χιλιόμετρο κι ενώ ήμουν έτοιμος να καταρρεύσω, είδα τον Αχιλλέα να σπρώχνει τον Γιαννάκη που έχει κινητικό πρόβλημα σε αμαξίδιο, κι αυτό ήταν που έδωσε ψυχική δύναμη να ολοκληρώσω. Υποσχεθήκαμε ότι στον επόμενο Μαραθώνιο θα τρέξουμε μαζί. Τρέξαμε τον πρώτο μας Μαραθώνιο με την Μαριλένα τον Απρίλιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη αφού κατάφερα να εξασφαλίσω το κατάλληλο αναπηρικό καρότσι».

Εντυπωσιακός και ο τερματισμός του βετεράνου-Μαραθωνοδρόμου κ. Παναγιώτη Δούση, ηλικίας 82 ετών, από την Καλαμάτα, με πλούσιο βιογραφικό συμμετοχών σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και πολλές διακρίσεις. 

 
Η γιορτή του αθλητισμού, για τον τόπο μας, συνεχίστηκε με δημιουργική απασχόληση των παιδιών και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, από την αρχαιολόγο κα Παναγιώτα Κασίμη, τη διανομή του τοπικού παραδοσιακού και καλομαγειρεμένου γεύματος ''μπουλουγούρι'', που παρασκεύασαν μέλη της Ένωσης Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας  και τις απονομές κυπέλλων, μεταλλίων και τιμητικών διακρίσεων.
Το "Μπουλουγούρι" παρασκευάζεται από μέλη της 
Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας. 
Από αριστερά: Ηλίας Παπαϊωάννου, Δήμητρα Λόη, 
Γιώργος Λαμπαδάρης και Χρήστος Καλογήρου
Παρόντες στις απονομές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάκης Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου και Σωτήρης Πέρρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ κ. Φίλιππας Θυμής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στάθης Συλλαϊδής και Μιχάλης Κλεπετσάνης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας κ. Βασίλης Γεροβασίλης, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων, όπως του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου ''Φλοίσβος'' Λουτρακίου, εθελοντές και θεατές.  
Σημειώνεται ότι στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν δύο αθλητές και μία αθλήτρια, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου (Διονύσης Πάστρας, Γεώργιος Κωλαΐτης και Μαρία Μάντη). 
Την εκδήλωση κάλυψε, από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό, ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ''ΗΛΕΚΤΡΑ'', ως χορηγός επικοινωνίας. 
Η κα Φωτεινή Παππά εκφωνεί τις απονομές των κυπέλλων, των μεταλλίων και των τιμητικών διακρίσεων
 
Με τη λήξη, η ικανοποίηση ήταν εμφανώς ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των διοργανωτών, επιτυγχάνοντας παράλληλα και την προβολή του Δήμου μας, αφού οι επισκέπτες εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια γι' αυτό που βίωσαν, μεταξύ ουρανού και θάλασσας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.  
Αναμνηστική φωτογραφία συντελεστών της διοργάνωσης
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο αγώνα!



Ο γνωστός,σε όλους μας, φωτογράφος Αλέξης Αλεξίου



Ο κ. Κώστας Γεωργίου με το δημοτικό υπάλληλο κ. Παναγιώτη Δόσχορη. Ο κ. Δόσχορης πάντα πρόθυμος, στο πλευρό των διοργανωτών, μετέφερε, με το αυτοκίνητο του Δήμου,  ότι χρειάστηκε για τη διεξαγωγή των αγώνων.





Η 10χρονη αθλήτρια Μαριλένα με τον πατέρα της κ. Βασίλειο Γερογιάννη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.