Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΧΤΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ-ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ! (VIDEO)

Σε βάθος εκατό μέτρων από την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας, «αγκυροβόλησε» ο σταυρός σε σχήμα άγκυρας κι έγινε η αρχή για την ανέγερση του πρώτου στην ιστορία υποθαλάσσιου ναού.
Ο αρχιμανδρίτης Τύχων είχε την ιδέα, και ως λάτρης των καταδύσεων, θα επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες ανέγερσης της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον βυθό της θάλασσας , σε απόσταση διακοσίων μέτρων από τις ακτές της Κριμαίας, της στρατηγικής χερσονήσου που πρόσφατα προσαρτήθηκε στη Ρωσία.
Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, απαντά σε αρκετά από τα εύλογα ερωτήματα διευκρινίζοντας ότι για να μείνουν όλα στη θέση τους, χρειάζονται θεμέλια γι’αυτό και οι αγιογραφίες θα πρέπει να χτιστούν με τσιμέντο και ατσάλι για να μην χαθούν στο βυθό.
Οι ναυτικοί χάρτες θα δείχνουν το ακριβές σημείο της εκκλησίας για να διευκολυνθούν όσοι πιστοί προσέλθουν.
Ποικίλες αντιδράσεις, απέσπασε η είδηση στο Twitter, με αρκετά καυστικά σχόλια αλλά και απορίες ειδικά για την προσβασιμότητα του ναού, από τον οποίο πάντως δεν θα λείπουν, όπως έγινε γνωστό, κανδήλια και μανουάλια.
Πάντως, ο εμπνευστής του αμφιλεγόμενου έργου, αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνοφ, αποκαλείται και «πνευματικός ηγέτης» του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρισμό που ούτε επιβεβαιώνει ούτε και διαψεύδει. Θεωρείται από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχει σπουδάσει μέχρι και σεναριογραφία, έχει τιμηθεί για ντοκυμαντέρ σχετικό με την πτώση του Βυζαντίου και υπογράφει το δημοφιλές βιβλίο «Σχεδόν Άγιοι, Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα».

Δείτε το βίντεο



Πηγή: perivolipanagias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.