Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ 15 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Related image
Το fortunegreece.com παρουσίασε 15 γιορτινά τραπέζια, απ’ όλον τον κόσμο, τα οποία υποδέχονται φίλους και συγγενείς για να χαρούν τη μέρα και να ανταλλάξουν ευχές. Κι αν στις ΗΠΑ, από το 1955 και μετά, η παράδοση της γαλοπούλας δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου εξαπλώνοντας τη συνήθεια σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν κι άλλα παραδοσιακά γεύματα που κάνουν την εμφάνισή τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ιδού μερικά από αυτά:
Γερμανία
Ένα από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων είναι το κέικ φρούτων με την μακρόστενη μορφή, το οποίο συνοδεύεται με ζεστό κρασί. Το λεγόμενο Stollen cake πλάθεται πάντα με μια «καμπούρα» (ή αλλιώς εξόγκωμα) η οποία συμβολίζει τις καμήλες που μετέφεραν τους Μάγους στον Ιησού.

Βουλγαρία
Πολλοί Βούλγαροι νηστεύουν πριν από τα Χριστούγεννα κι έτσι εκείνη τη μέρα η διατροφική «μετάβαση» περιλαμβάνει κυρίως λαδερά φαγητά, όπως γεμιστά λαχανικά, σούπες και κέικ.

Φίτζι
Οι κάτοικοι των εξωτικών νησιών ετοιμάζουν ψάρι τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας, γεμιστό κοτόπουλο και χοιρινό ψημένο σε “Lovo”, έναν αυτοσχέδιο φούρνο από μεγάλες πέτρες σε εξωτερικό χώρο.

Βρετανία
Υπάρχει η γνωστή πουτίγκα. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με μπράντι στην οποία βάζουν και φωτιά!

Ιταλία
Οι Ιταλοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ένα παραδοσιακό γεύμα που ονομάζουν «Συμπόσιο των Επτά Ψαριών». Πρόκειται για λιγκουίνι με πολλά είδη θαλασσινών.

Γαλλία
Και στη Γαλλία τα θαλασσινά θεωρούνται χριστουγεννιάτικη παράδοση. Περιλαμβάνονται κυρίως οστρακοειδή και αστακός, όμως εκτός των εδεσμάτων της θάλασσας καταναλώνεται και αρκετό φουά γκρα.

Σουηδία
Μπορεί στην όψη να μην φαίνεται και τόσο ωραίο, όμως οι Σουηδοί το τρώνε. Ονομάζεται Risgrynsgröt και είναι κάτι σαν το γνωστό μας ρυζόγαλο. Όποιος βρει στο μπολ του το βυθισμένο αμύγδαλο, τότε θα έχει καλή τύχη.

Κόστα Ρίκα
Τα Χριστούγεννα οι Κοσταρικανοί τρώνε χοιρινό Tamales. Ένα φαγητό για το οποίο πολλοί ντόπιοι ακολουθούν μυστικές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά.

Νότιος Αφρική
Αρνί, γαλοπούλα και χοιρινό στα κάρβουνα. Τα Χριστούγεννα στη Νότιο Αφρική μυρίζουν μπάρμπεκιου!

Αυστραλία
Εκτός από τα ψητά κρέατα, οι Αυστραλοί συνηθίζουν να τρώνε τα Χριστούγεννα και ψητές γαρίδες. Πολλές ψητές γαρίδες! Πρόκειται για μια παράδοση που στα αγγλικά την ονομάζουν “shrimp on the barbie”.

Αίγυπτος
Οι Χριστιανοί Αιγύπτιοι συνήθως νηστεύουν τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το κυριότερο νηστίσιμο πιάτο αυτές τις μέρες ονομάζεται Kushari. Είναι μακαρόνια, ρύζι και φακές με ένα απόσταγμα ντομάτας που μοιάζει με ξύδι.

Ισλανδία
Πολλά και διαφορετικά είδη κρέατος βρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Ισλανδών. Ένα από αυτά είναι το κρέας ταράνδου. Καημένε Ρούντολφ!

Αργετινή
Οι ντόπιοι τρώνε το Vitel Toné. Ένα πιάτο που περιλαμβάνει μοσχάρι και σάλτσα τόνου. Φυσικά τρώνε και ψητά κρέατα, όπως γαλοπούλα και χοιρινό.

Φινλανδία
Οι Φινλανδοί τρώνε, με δύο λέξεις, τα πάντα! Αλλαντικά, ψωμί, ψάρια, μαγειρευτά και λαχανικά. Τα συνοδεύουν συνήθως με ζεστό κρασί.

ΗΠΑ
Για τη γαλοπούλα δεν χρειάζεται να γίνει άλλο λόγος. Οι Αμερικανοί πίνουν κάθε Χριστούγεννα ένα περίεργο παχύρευστο ρόφημα που ονομάζουν eggnog. Περιέχει αυγό, γάλα, ρούμι (προαιρετικά), κανέλα και μοσχοκάρυδο. Υπάρχουν όμως κι άλλες συνταγές. Κυκλοφορεί και έτοιμο σε καταστήματα και γίνεται κάθε χρόνο ανάρπαστο.

Πηγή: fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.