Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Πηγή:https://chistospanteleou.blogspot.com/



Γράφει ο Χρήστος Παντελέου

Δεκαετίες τώρα η πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου έχει αφεθεί στις διαθέσεις της εκάστοτε παρέας που νέμεται τα προνόμια και τίποτα άλλο που απορρέουν από το αξίωμα της δημοτικής αρχής. Δεν είναι και πολλές αυτές οι παρέες δυο άντε το πολύ τρεις, κάτι σαν το ΠΟΚ, [ ΠΑΟ, Ολυμπιακό, Α.Ε.Κ.].
Παλαιότερα η ενημέρωση ήταν ανύπαρκτη και δύσκολα μαθαίνονταν οι κάθε είδους παρανομίες, αν και στη χώρα μας το δίκιο είναι με τον ισχυρό. Σύμμαχος πάντα και ο αδιάφορος – βολεμένος πολίτης.
Αυτός που θα γλυτώσει την παρανομία χάρις στην άνωθεν δημοτική επιθυμία και εντολή.
Αυτός που θα σε πλησιάσει και σένα για να μεσολαβήσει για διευθέτηση και του δικού σου προβλήματος, με το αζημίωτο βέβαια. Την ψήφο ολοκλήρου της οικογενείας σου και των πέριξ εσού. Μια φορά γλυτώνεις τη ζημιά;
Μια ζωή υποταγμένος.
Αυτός, που να μπει το παιδί του στη δουλειά και ας μείνει άνεργη όλη η υπόλοιπη νεολαία!
Αυτός που ποτέ δεν θα σκεφτεί να στεναχωρήσει με τις υποδείξεις του, ή να πει τα αυτονόητα για την κατάντια της πόλης, της γειτονιάς, της παραλίας, του δάσους.
Αυτός που δεν βλέπει, αν και έχει μάτια την δυστυχία, τον πόνο του γείτονα.
Αυτός που η λέξη, αγάπη και ενδιαφέρον για όλους τους συμπολίτες και όχι επιλεκτικά, είναι άγνωστη.
Αυτός τέλος που ο σοφός λαός μας έχει ονομάσει παπαγαλάκι-λαμόγιο.
Είναι η κατηγορία συμπολιτών που βαφτίζει τη μέρα, νύχτα και το αντίστροφο. Δεν βλέπουν την ερήμωση, τη μιζέρια και για κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος των αφεντάδων τους έχουν 1002 δικαιολογίες.
Δικαιολογίες που ούτε τα νήπια δεν κοροϊδεύεις.
Σε μια τέτοια αποπνικτική και μολυσμένη ατμόσφαιρα δύσκολα ο τόπος θα μπορέσει να αναπτυχθεί, να ανθίσει, να ανήκει σε όλους τους δημότες. 
Μια ανηφόρα είναι το μέλλον του δήμου μας που αποδεδειγμένα οι κρατούντες, από τις παλαιότερες εξετάσεις που έδωσαν, τότε που το χρήμα είχε μικρότερη αξία από τις χαρτοπετσέτες κατάφεραν και τον χρεοκόπησαν.
Με τις ίδιες μεθόδους, χειρότερους και ανίκανους συμπαραστάτες, προσπαθούν να κάνουν κάτι που οι ίδιοι, όχι μόνο δεν πιστεύουν αλλά και δεν έχουν οραματιστεί. 
Τραγική ειρωνεία ή θεία δίκη;
Η αρχή τους τέλους για τον δήμο προήλθε από τους σημερινούς κρατούντες. Με το δάνειο των 19 εκατομμυρίων ευρώ που αναίτια και αδέξιους χειρισμούς πήρε, έβαλε ταφόπλακα στο μέλλον του τόπου.
Σήμερα αυτή τη βόμβα κρατούν και όπως δείχνουν θα εκραγεί στα χέρια τους. Εφ όσον εξακολουθούν και κάνουν τα ίδια λάθη. Έχουν πάρει διαζύγιο με την ενημέρωση, την αλήθεια, την συμπόρευση και την ομοψυχία.
Δεν ξέρω αλλά από κάπου θα έχουν πάρει τη διαβεβαίωση πως μόνο αυτοί αγαπούν τον τόπο και κανείς άλλος. Παντού γύρω βλέπουν εχθρούς και κακόβουλους πολίτες...
Αλήθεια πόσο μίσος και κακία για τον τόπο μας πρέπει να έχουμε;
Για τρίτη φορά βάλαμε στο τιμόνι του δήμου ανθρώπους που ερήμωσαν και χρεοκόπησαν την πρώτη λουτρόπολη της χώρας!
Μια είναι η δικαιολογία. Την Κυριακή που ψηφίζαμε ήταν η Κυριακή του …τυφλού ή μάλλον των τυφλών.
Επιτρέπεται να φέρνει με το ζόρι η αντιπολίτευση αίτημα για ενημέρωση για τον επικείμενο πλειστηριασμό του Spa και του οικήματος της Τουριστικής ΑΕ;
Να μη γνωρίζουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας; Δεν είναι προσωπικά στοιχεία είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εκλεγμένοι και όχι το κλειστό παρεάκι!
Θα ζητήσετε τη ψήφο τους, με τι ενημέρωση. Δεν είναι πρόβατα σαν αυτά που βοσκάτε. Πάνε αυτά που ξέρατε. Οι συντεχνίες και οι αλληλοκαλύψεις. Στη δημοκρατία που επικαλείστε αυτά δεν χωρούν. Αν δεν ενημερώσεις δεν μπορείς να πάρεις συγκατάθεση σε τόσο σοβαρά θέματα.
Συνέλθετε όσο είναι καιρός. Χωρίς αλήθειες η δημοκρατία είναι μια λέξη και τίποτα άλλο. Χάνει τη σημασία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.