Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ...!

Άρθρο του Γιάννη Β. Καραπανάγου

 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSh0Nud63SynfekCVwnSaw9HC4PcFWpnj6BO35mOkcdufso2GHG

Η Χώρα μας και πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος! Όλα τα βλέμματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι στραμμένα στην Αθήνα, για να προβάλουν τις εξελίξεις, φιλοξενώντας δηλώσεις και άρθρα. Αυτή τη φορά για τη στάση που η νέα κυβέρνηση τηρεί στο μεγάλο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό, από ξένα κέντρα αποφάσεων.
Επιτέλους, Έλληνας Πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και δήλωσε ‘‘ΟΧΙ’’ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και στις αποφάσεις της Τρόϊκα για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους. Ομοίως κι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών που, μέσα στο Βερολίνο, αντιμετώπισε ισότιμα και όχι υποτακτικά τον Β. Σόϊμπλε, έχοντας στα πνευμόνια του ελληνικό δοξασμένο αέρα από τις αλλεπάλληλες θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία. Με θάρρος και παρρησία εκφράστηκαν αντιρρήσεις και διαφωνίες για τα εφαρμοζόμενα περιβόητα προγράμματα διάσωσης, τόσο σε επίσημες συναντήσεις όσο και στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Γι’ αυτό και οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, παραδέχονται πως η πολιτική της νέας κυβέρνησης έχει αναπτερώσει το καταρρακωμένο τους ηθικό και συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης, ορθώνοντας και πάλι το ανάστημά τους.
Βέβαια, ο δρόμος των σκληρών διαπραγματεύσεων είναι μακρύς και δύσβατος, το τοπίο γκρίζο και θολό και το αποτέλεσμα μη προβλέψιμο και δυστυχώς καθόλου ορατό. Κι αυτό γιατί ασκούνται πιέσεις από τους τοκογλύφους-δανειστές μας, με προσφυγή σε εκβιαστικές τεχνικές σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Η Γερμανία και οι δορυφόροι της πέταξαν τις μάσκες της επίπλαστης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την Ευρώπη των λαών κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα, που επιδιώκουν να μας καθυποτάξουν, σύμφωνα με τη στρατηγική του Μίλτον Φρίντμαν: προκαλώντας Σοκ και Δέος και επιβάλλοντας τον καπιταλισμό της καταστροφής!
Ο βάρβαρος κατακτητής ότι δεν κατάφερε με όπλα και πολέμους το επιδίωξε με το χρήμα. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε προηγούμενες δουλικές κυβερνήσεις (από το 2009 και μετά), απειλώντας, εκβιάζοντας με ψευτοδιλήμματα και σπέρνοντας το φόβο και τον τρόμο, για ενδεχόμενη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, επέβαλε τις αποφάσεις του. Αποφάσεις που οδήγησαν, με μαθηματική ακρίβεια, στην αύξηση του δημόσιου χρέους, στην ανεργία, στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων και στις χιλιάδες αυτοκτονίες. Κι όλα αυτά ανθρωποθυσία στο βωμό των ''μεταρρυθμίσεων''!
Ταυτόχρονα, ένας συρφετός από γύπες και πεινασμένα αρπαχτικά του ελεύθερου εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης πετούσαν πάνω από την τρομαγμένη Ελλάδα, για να υφαρπάξουν τον εθνικό της πλούτο, μ' αντάλλαγμα λίγες πενταροδεκάρες, ενώ έβλεπαν με ικανοποίηση και το δανειστή -αυτοαποκαλούμενο Ευρωπαίο σωτήρα- να κρατά συνεχώς την δαμόκλειο σπάθη του πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια των γονυπετών υπηκόων του, που δεν τολμούσαν ούτε το βλέμμα τους να σηκώσουν για να τον αντικρίσουν.
Οπότε, δικαιολογημένα αναρωτιούνται τώρα: "Πώς τόλμησε και σήκωσε το ανάστημά της η παρούσα κυβέρνηση των σύγχρονων ραγιάδων; Γιατί και με ποιο δικαίωμα αντιστέκονται ακόμη στα οικονομικά μας πειράματα και αμφισβητούν τη συνταγή που τους έχουμε χορηγήσει;"
Επιπλέον, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δεμένοι στο άρμα της Μέρκελ, με τις ενέργειές τους, επιβεβαίωσαν τις μέχρι τώρα πολιτικές τους μηχανορραφίες, ενισχύοντας τις γερμανικές θέσεις και εκδήλωσαν τις πραγματικές τους προθέσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα κι άλλο ανθρώπινο φόρο αίματος, με τις ανήθικες και απάνθρωπες οικονομικές τους πολιτικές, στις οποίες και εξακολουθούν να επιμένουν, στέλνοντας τελεσίγραφα.
Ακόμη, Ευρωπαίοι ηγέτες απέδειξαν ότι τρέμουν και τη σκιά της παντοδύναμης Γερμανίδας καγκελαρίου και ότι μπροστά στα συμφέροντά τους, αδιαφορούν εάν με την πολιτική της επιδιώκει την μετατροπή κάθε Κράτους-μέλους της ευρωζώνης σε άβουλο πιόνι στη σκακιέρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Το μήνυμα των πρόσφατων συγκεντρώσεων συμπαράστασης προς τη νέα κυβέρνηση, που προσυπέγραψαν χιλιάδες άτομα, ήταν σαφές: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά σε εκβιασμούς. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε».
Ελλάδα μπορείς να σταθείς όρθια και με αξιοπρέπεια! Ψηλά τα κεφάλια Έλληνες! Να είμαστε υπερήφανοι και λεβέντες, σαν τους τσολιάδες-φρουρούς του μνημείου του άγνωστου στρατιώτη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.