Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά αποδοτικοί στα πράγματα που εστιάζουν την προσοχή τους. Αυτά είναι κυρίως πράγματα που έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους καθώς η κοινωνική τους ζωή ίσως μένει λίγο πίσω εξαιτίας της ιδιοφυΐας τους. Από την μία πλευρά, τους βλέπουμε να επαινούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα κατορθώματα τους και από την άλλη να γελοιοποιούνται λόγω της κοινωνικής τους αδεξιότητας. 
 Βλέπουν τον κόσμο,κατά βάση, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι όλος ο άλλος κόσμος. Πράγματα τα οποία γι’ αυτούς είναι ολοφάνερα για τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να φαντάζουν τελείως εξωπραγματικά. Η ίδια τους η ιδιοφυΐα, αυτή που τους ξεχωρίζει από τους υπολοίπους, είναι και αυτή που τους εμποδίζει να εναρμονιστούν με την υπόλοιπη κοινωνία.
Παρά την εξυπνάδα τους, υπάρχουν 5 συνηθισμένα προβλήματα που οι ιδιοφυείς άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά σε καθημερινή βάση :

Το αντίθετο φύλο
Εξαιτίας της ευφυίας τους και της συγκέντρωσης τους αποκλειστικά στο σχολείο ή/και στην εκμάθηση της ειδικότητας τους απλά συνέβαινε το αντίθετο φύλο είτε να τους παραμελεί είτε να μην είχε την ευκαιρία για μία κοινωνική επαφή μαζί τους. Λόγω αυτής της έλλειψης πρακτικής στην κοινωνική αρένα, οι ευφυΐες συχνά αντιμετωπίζουν το αντίθετο φύλο ως κάτι το τρομακτικό και το περίπλοκο.
Επειδή δεν έχουν συνηθίσει να αλληλεπιδρούν κοινωνικά με το αντίθετο φύλο, οι άνθρωποι τους θεωρούν κοινωνικά φρικιά. Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο οδηγώντας σε λιγότερες κοινωνικές σχέσεις και σε περισσότερη απομόνωση. Συνδυάζοντας όλα αυτά και με την επιθυμία τους να βρουν κάποιον τόσο έξυπνο όσο αυτοί, ώστε τουλάχιστον να υπάρξει μία ένωση σε πνευματικό επίπεδο, απογοητεύονται οικτρά.

Η πίεση της επιτυχίας
Γονείς, δάσκαλοι, συνάδελφοι τους πιέζουν να επιτύχουν αλλά και οι ίδιοι δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από τον εαυτό τους. Συνδέουν την καριέρα τους και την χρηματική ή ακαδημαϊκή τους επιτυχία με την αξία τους σαν άτομα. Παραμελούν την εμπλούτιση της κοινωνικής τους ζωής και την διασκέδαση ώστε να διαβάσουν λίγο παραπάνω είτε να δουλέψουν καλύτερα μία συγκεκριμένη εργασία που έχουν αναλάβει.
Αν αποτύχουν να φέρουν σε πέρας τα μεγαλόπνοα και απαιτητικά σχέδια τους τότε μπορεί ο θυμός τους να είναι τεράστιος και να πέσουν ακόμα και σε κατάθλιψη. Όλη αυτή η έντονη πίεση για επιτυχία μπορεί, επίσης, να τους οδηγήσει στη λήψη φαρμάκων για να αυξήσουν τις νοητικές αποδόσεις τους και να ενισχύσουν την φυσική τους αντοχή ώστε να τα πάνε καλύτερα στα διαγωνίσματα τους ή να τελειώσουν μία εργασία που τους έχουν αναθέσει πριν την καταληκτική ημερομηνία.

Η υπερανάλυση των πάντων
Οι έξυπνοι άνθρωποι θα κοιτάξουν τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Απλές αποφάσεις όπως τι θα φάνε για βραδινό ή αν πρέπει να τηλεφωνήσουν για να ζητήσουν δεύτερο ραντεβού μπορούν να τους οδηγήσουν σε εγκεφαλικό αδιέξοδο.
Υπεραναλύουν τα πάντα με αποτέλεσμα να θεωρούν δύσκολο το να πάρουν μία απόφαση εκεί που οι υπόλοιποι άνθρωποι θα ενεργήσουν χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ο χρόνος που σπαταλάνε στην υπερανάλυση τους οδηγεί σε πνευματική παράλυση και δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να πάρουν μία τελική απόφαση.

Ένας εξωγήινος ανάμεσα μας
Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συνάψουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Οι άλλοι άνθρωποι πολλές φορές τους αντιμετωπίζουν ως επιδειξιομανείς ενώ στην ουσία οι ευφυΐες παρουσιάζουν τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπουν.
Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να διδάξουν στους άλλους κάτι που οι ίδιοι έχουν κατανοήσει πολύ εύκολα και οι άλλοι είναι δύσκολο να τους καταλάβουν. Κάτι που γι΄ αυτούς μοιάζει πολύ εύκολο, ακόμα και πεζό, μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά περίπλοκο στον μέσο άνθρωπο. Σενάρια που τους τραβούν την προσοχή και διασκεδάζουν με αυτά μπορεί να φανούν τελείως εξωγήινα σε εμάς. Και όπως ακριβώς ένας εξωγήινος, έτσι και αυτοί θεωρούν πολύ δύσκολο το κατόρθωμα να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η άγνοια είναι ευτυχία
Ένας ιδιοφυής άνθρωπος είναι ικανός να αντιληφθεί συνδέσεις και μοτίβα στον κόσμο και στην ιστορία που διαφεύγουν της προσοχής άλλων ανθρώπων. Μπορούν να δουν κύκλους μοτίβων που οδηγούν στον αναπόφευκτο επίλογο τους την ώρα που εμείς οι υπόλοιποι συζητάμε ποιος θα κερδίσει το κύπελλο φέτος στο ποδόσφαιρο.
Επειδή μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από το προφανές και να προβλέψουν λίγο πολύ τι πρόκειται να συμβεί δυσκολεύονται να βρουν την ευτυχία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Φανταστείτε να μπορούσατε να δείτε το μέλλον και κάτι κακό να επρόκειτο να συμβεί αλλά κανείς δεν θα σας καταλάβαινε ακόμα και αν άκουγε αυτά που θα του λέγατε.
Ένας ευφυής άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει εφησυχασμένος και προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Όλη αυτή η γνώση και η ικανότητα να προβλέπουν τα πιθανά αποτελέσματα από περίπλοκα και μακροπρόθεσμα ζητήματα, την στιγμή που οι άλλοι δεν μπορούν, δημιουργεί μέσα τους μία έντονη αγανάκτηση και έλλειψη ενσυναίσθησης για όσους δεν μπορούν να σκεφτούν το ίδιο ή να εκπέμψουν στο ίδιο μήκος κύματος.


Πηγή: http://olasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.