Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΚΟΥΒΑ!

 
 ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ
΄Εχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά για όσους ζήσαμε έντονα εκείνες τις φωτεινές μέρες του Αυγούστου επιστρέφει κάθε καλοκαίρι ως ανάμνηση, όλο και πιο ξεθωριασμένη βέβαια, η γλυκιά γεύση της ευφορίας που νιώσαμε τότε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 έχουν υπερ-αναλυθεί. ΄Εχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις για το πριν και το μετά, για την υπόσχεση και τη διάψευση.
Για τον άθλο μιας μικρής χώρας, της μικρότερης που τους ανέλαβε ποτέ και κατά κοινή ομολογία τούς διοργάνωσε περίφημα, αλλά και για τη μετέπειτα εγκατάλειψη, για το πέρασμα στο άλλο άκρο, από τον ναρκισσισμό στην αυτοϋποτίμηση, από την υπερ-επένδυση –συναισθηματική σε μεγάλο βαθμό– στην απόλυτη απαξίωση.
Στα χρόνια που ακολούθησαν συμβιβαστήκαμε με το γεγονός της ερήμωσης των ολυμπιακών έργων, άλλωστε πώς να τα συντηρήσει μια χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση –μονολογούσαμε διαρκώς–, πάντα όμως έρχεται μια καινούργια είδηση να μας εκπλήξει δυσάρεστα. Να μας θυμίσει ότι γίνεται και χειρότερα. Διότι το να μην μπορείς να συντηρήσεις ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ ή μπέιζμπολ ας πούμε ότι «καταπίνεται», αλλά το να αφήνεις να ρημάζει το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται οι Ελληνες πρωταθλητές, είναι κάτι που ξεπερνάει την κοινή λογική.
Αποζημίωση ύψους άνω των 530.000 ευρώ, λοιπόν, διεκδικεί από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του από μία λακκούβα στον χώρο προπόνησης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων στους οποίους θα συμμετείχε με αξιώσεις για την κατάκτηση μεταλλίων και για τους οποίους είχε προπληρώσει εισιτήρια για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυττέα.
Το εντυπωσιακό –και εξοργιστικό– είναι ότι ο Φιλιππίδης είχε ζητήσει κατ’ επανάληψιν από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να φροντίσει ώστε να επισκευαστεί το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο τραυματίστηκε. Στο ιστορικό της αγωγής του αναφέρεται: «Παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρείας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και τη διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε τη λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και τη σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών». Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ρήξη μηνίσκου, με συνέπεια την αποχή του επικοντιστή από κορυφαία αθλητικά μίτινγκ.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ύψος της αδιαφορίας, ανυπέρβλητο ακόμη και για έναν πρωταθλητή στο άλμα επί κοντώ. Η κίνηση του Ελληνα αθλητή έχει σημαντική συμβολική αξία. Αυτή της αφύπνισης. Είναι επιβεβλημένο να μην συνηθίσουμε τη ζωή σε μια χώρα γεμάτη λακκούβες.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.