Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΡΛΕΤΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα
Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 72 ετών η δημοφιλής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Αρλέτα. Η Αρλέτα νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας.
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η τραγουδίστρια και μουσικοσυνθέτης Σάννυ Μπαλτζή. Συγκεκριμένα έγραψε: "Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας".
Η Αρλέτα (Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα) γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια, τα οποία της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους «Περίπου» και «Τσάι Γιασεμιού».
Κάποιες από τις μεγάλες της επιτυχίες είναι: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδια", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της.

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.