Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Βίντεο: Οι απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου στους Πρωταθλητές Ευρώπης

Θρίαμβος της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας στην τελική φάση του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας ''Μάκης Λιούγκας'', από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2017. 
Στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, για τρίτη συνεχόμενη φορά, κατακτώντας την πρώτη θέση αήττητη, ενώ πήρε το στέμμα της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο ίδιο γήπεδο που, πριν 23 χρόνια, είχε πραγματοποιηθεί και το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είχε αναδειχθεί επίσης, για πρώτη φορά, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με νίκη επί της Βουλγαρίας με 101-80.



Όπως είναι κατανοητό, η ελληνική ομάδα πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο και κόσμησε με τέσσερα, από τα οκτώ, δηλαδή τα μισά, ευρωπαϊκά κύπελλα καλαθοσφαίρισης την προθήκη των γραφείων της. Θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί Dream Τeam, αφού μας έχει κάνει υπερήφανους με τις χρυσές διακρίσεις της.

Στον μεγάλο τελικό η ελληνική ομάδα κέρδισε τη Λιθουανία με 95-84. Οι Έλληνες παίκτες, αποφασιστικοί και οπλισμένοι με δύναμη και πάθος, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Λιθουανούς, οι οποίοι απλά παρακολούθησαν την εξέλιξη του αγώνα, με στόχο την αξιοπρεπή ήττα. Το α΄ εικοσάλεπτο τελείωσε με την Ελλάδα να προηγείται με 54-36. 
Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χρήστος Ντακούλιας.



Ελλάδα: Προπονητής Χαρίλαος Φόρος-Β. Προπονητής Ηλίας Καλαντωνέας, Θωμάς Νίκος, Ευθύμιος Κουπίδης, Χρήστος Ντακούλιας, Νικόλαος Τσούτσος, Αναστάσιος Κωνσταντώνης, Σταύρος Μυλωνίδης, Νικόλαος Βελιζιώτης, Δημήτριος Μαλούκος, Παντελεήμων Κανέλλης, Αθανάσιος Γεωργοπαπαδάκος, Σεραφείμ Θέος, Ναούμ Θυμνιός.


Λιθουανία: Andrius Sebelskis, Eugenijus Takusevicius, Vidas Veryga, Evaldas Cernauskas, Mantaw Varnagiris, Valdas Undraitis, Liudas, Valantinas, Jonas Slekys, Justas Kosys, Mantvydas Siauka, Tomas Milinskas, Mangirdas Racius.



Την τρίτη θέση κατέλαβε η Γαλλία, η οποία επικράτησε στον μικρό τελικό του Βελγίου με 50-49. 
Παρόντες ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην καλαθοσφαιριστής κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Αυγουστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Βουλευτής κα Άννα Καραμανλή, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Υποστράτηγος κ. Βλάσης Βαλατσός, Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής Ταξίαρχος Γεώργιος Καρβουνάκης, ο Διοικητής του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας κ. Άγγελος Παπαγγελής, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αυλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Luc Smeyers και μέλη του διοικητικού της Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Ιωάννης Γρίμμας, πρώην Πρόεδροι της Ένωσης, Αστυνομικοί και φίλοι του αθλήματος.





Την εκφώνηση του προγράμματος της τελετής λήξης του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιμελήθηκε ο Αστυνόμος Β΄ Δημήτριος Αβανίδης, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης και επικεφαλής της ομάδας Χιονοδρομίας του Σώματος, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο, Αστυνόμο Α΄ Γεώργιο Τζατζάκη.


Τα μετάλλια στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης απέμεινε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών και το Κύπελλο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.



Στο ημίχρονο του αγώνα ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος απέμεινε αναμνηστική πλακέτα στον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια για την προσφορά του στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης.


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Έλληνα κ. Κώστα Καπαρουνάκη, πρώην καλαθοσφαιριστή του Σπόρτιγκ, ως προπονητής της ομάδας της Αστυνομίας της Ολλανδίας.   


Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (USPE), στην οποία έχουν ενταχθεί 40 χώρες, μέσω της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, η οποία έγινε αποδεκτή στη μεγάλη ευρωπαϊκή αθλητική οικογένεια το έτος 1990, στο συνέδριο του Βερολίνου, στο οποίο ο συντάκτης του παρόντος είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την Χώρα μας. 





Θερμά συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα αλλά και στους διοργανωτές που έκαναν το καλύτερο δυνατό για να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα και να προσφέρουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία στις ξένες αποστολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.