Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΕΞΑΜΙΛΙΑ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Δεν είναι πια καν κοινό μυστικό για κανέναν. Είναι κάτι ολοφάνερο και μια πραγματικότητα που δυστυχώς έχει γίνει αποδεκτή από όλους. Καθημερινά και όλες σχεδόν της ώρες στο δρόμο από την Κόρινθο προς τα Εξαμίλια βλέπει εξαρτημένα άτομα κάθε ηλικίας να περπατούν πεζοί σαν ζόμπι πηγαίνοντας να πάρουν τη δόση τους σε «μαλακά» ή σκληρά ναρκωτικά. Ο δρόμος του θανάτου, όπως τον λένε πολλοί ακόμα και σήμερα.
Κι όμως κανείς πλέον δεν συγκινείται από τους αρμοδίους, παρά μόνο οι απλοί πολίτες και οι περαστικοί από την περιοχή. Που βλέπουν κυρίως νέα παιδιά να προχωρούν αποσβολωμένα και σαν να μην κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους. Που δεν νιώθουν τίποτα εκείνη την ώρα παρά μόνο την επιθυμία της «λύτρωσης» με το να πάρουν και να κάνουν τη δόση τους. Αφού άλλος τρόπος βοήθειας δεν φαίνεται στον ορίζοντα και από πουθενά.
Δυστυχώς έχει γίνει ένα απλό βίωμα και καθημερινό θέαμα που κανείς δεν τολμά να το αλλάξει για πολλούς λόγους. Γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές οδοί γι΄ αυτά τα άτομα, ούτε καν ενημέρωση για τις δομές απεξάρτησης. Γιατί οι αρχές δεν θέλουν «να μπλέξουν» και δεν ασχολούνται διόλου με την ευρύτερη περιοχή. Γιατί η κοινωνία μας ασχολείται με άλλα προβλήματα και δεν ακουμπά τα τόσο σοβαρά και μεγάλα.
Ή μήπως επειδή δεν μας ενδιαφέρει πλέον τίποτα;
Γ.Ρ.
Πηγή: http://moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.