Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ": "ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ!"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Αγαπημένοι φίλοι του παραμυθιού, 
ελάτε να πούμε ψέματα πέντε σακιά γιομάτα!" ξεκινούσε το κάλεσμα για μια υπέροχη παραμυθοβραδιά που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Λόγου και Τέχνης "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ", την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017. 
Ο χώρος του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Κορίνθου, αποδείχθηκε ο πλέον κατάλληλος για την φιλοξενία αυτού του ταξιδιού στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. 
Ήταν η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση του Σωματείου, στο πλαίσιο ενός κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο "ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΗΛΑΦΙΣΕΙΣ". Θα ακολουθήσουν κι άλλες που στόχο έχουν να αγγίξουν τα διάφορα είδη λόγου.
 
Το παραμύθι, το είδος αυτό της προφορικής λαϊκής λογοτεχνίας, που προσωποποιεί διαφορετικά στοιχεία πέρα από τη λογική του χώρου και του χρόνου, πρόσφερε τη δυνατότητα, σε όλους τους παρευρισκόμενους, ανθρώπους όλων των ηλικιακών κατηγοριών, να παρηγορήθηκαν με της αγάπης τα παραμύθια, αφού παραμύθι σημαίνει παρηγοριά, μέσα από τη μαγεία και το συμβολισμό τους, που καθρεφτίζουν από καταβολής χρόνου την απλοϊκότητα της σοφίας των δημιουργών τους.
"Αν συνεχίζαμε, μεγαλώνοντας, να διαβάζουμε παραμύθια, ίσως να γινόμασταν καλύτεροι άνθρωποι. Πιο ελεύθεροι, πιο χαρούμενοι, πιο ικανοποιημένοι." τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου στο καλωσόρισμά της.
Αφηγήτρια η Ευαγγελία Πανούση, από το Βοχαϊκό Κορινθίας, συγγραφέας, ποιήτρια, παραμυθογράφος, μέλος του Σωματείου, αλλά και της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, η οποία, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, γέμισε την ατμόσφαιρα με παραμυθένιες εικόνες βγαλμένες από τη φαντασία και την ίδια τη ζωή, αναδεικνύοντας, έστω για λίγο, το παιδί που όλοι κουβαλάμε μέσα μας.
Ο κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, συγγραφέας και Μέλος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, φανερά συγκινημένος, προσέφερε μια εργασία του, που αφορά στο παραμύθι, για χρήση κατά το δοκούν, στο Σωματείο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κα Μαρία Μέξια και τις συνεργάτιδές της για την άψογη φιλοξενία, την εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" και τους εκδότες της κ. Χρήστο Βαλασόπουλο και κα Παναγιώτα Αθανασούλη που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και είχαν επιμεληθεί την πρόσκληση και την αφίσα της εκδήλωσης. Επίσης τις ηλεκτρονικές εφημερίδες korinthosnews.gr, perahora.gr,  protinews.blogspot.gr και karapanagos.gr, καθώς και το ιστολόγιο corinthia.events που κοινοποίησαν, κατ' επανάληψη, την πρόσκλησή μας.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα αποκτούσαν καμία αξία και θα έπεφταν στο κενό, αν δεν ήταν το καταπληκτικό κοινό, που με την αγάπη του αγκαλιάζει τις προσπάθειές μας. Κι ανάμεσα στο κοινό και δύο από τις παλαιότερες Προέδρους του Σωματείου οι κυρίες Μαργαρίτα Ματάτση και Ευδοξία Κουβακλή, οι οποίες χαιρέτισαν την εκδήλωση.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σύντομα.

Για το Δ. Σ. του Σωματείου

Η Πρόεδρος                         Η Γραμματέας

Δήμητρα Τσεπεντζή                Δήμητρα Μαρινού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.