Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

«Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ...ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ»!

Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.


Η ιστορία είχε συμβεί σε κάποιο μπουζουξίδικο της... αλησμόνητης χρυσής εποχής των νυκτερινών κέντρων, κοινώς λεγόμενα από τους ''πιστούς'' και «σκυλάδικα».
Το μουσικό σχήμα είχε αλλάξει και έκανε τις πρώτες τραγουδιστικές εμφανίσεις η νεαρή τραγουδίστρια, η Αλεξάνδρα, η οποία εκτός από πολύ καλή ''αοιδός'' ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή σαν γυναίκα και είχε και sexy εμφάνιση στην πίστα ''σπέρνοντας'' εμφράγματα και εγκεφαλικά στους θαμώνες του μαγαζιού.
Σε πολύ σύντομο χρόνο η Αλεξάνδρα απέκτησε fans οι οποίοι ''ευλαβικά'' σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν... ιεροτελεστία από αγρυπνία έως όρθρο στα πρώτα τραπέζια πίστα για να σπάσουν πιάτα, να ''παίξουν'' λουλουδοπόλεμο με τα πανέρια από γαρύφαλλα και να ρίξουν τις στροφές τους. Ο υπάλληλος του κέντρου ήθελε δύο σκούπες για να προλαβαίνει να καθαρίζει τους λόφους από τα σπασμένα πιάτα και τα πεταγμένα πανέρια και λουλούδια για να μπορούν οι τραγουδιστές να πατάνε ... επί στερεού εδάφους, τα ''καψούρια'' να ρίχνουν τις ζεμπεκιές τους γιατί υπήρχε και ο κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος από τους ''ντίρλα'' χορευταράδες και να τσακιστεί... Άλλος υπάλληλος με κινήσεις... ταχυδακτυλουργού άνοιγε σαμπάνιες ''απ τς γαλλικές'' κερασμένες από τον κύριο τάδε... Η ''πολλά βαρύ'' νυχτόβια παρέα ''έστρωνε συσσίτιο'' σχεδόν κάθε βράδυ στις ''τραγουδιάρες'' [όπως τις έλεγαν] και εκείνο το βράδυ ''χτύπησε κάρτα'' στο επίσημο πλέον καπαρωμένο τραπέζι. Οι επιθυμίες της παρέας ήταν και διαταγές για το μαγαζί... Για λόγους ασφαλείας τα τραπέζια ήταν βιδωμένα στο πάτωμα γιατί διαφορετικά εκσφενδονίζονταν από τους ''φτιαγμένους'', όταν ήταν στο ''τσακιρ-κέφι'', σαν βόμβες «εδάφους-αέρος» και... όποιον πάρει ο χάρος.
- Καλησπέρα κύριε Τάκη, γειά σου μεγάλε άρχοντα, καλώς μας ήλθες με τα παιδιά, ελάτε καθήστε, τι θα θέλατε να σας σερβίρουμε απόψε; -Αποστόλη θα μας φέρεις για τα παιδιά της παρέας από εδώ, τον ''Γιάννη που περπατάει'' (JOHNY WALKER ) και για μας εδώ τα παλληκάρια θα μας φέρεις το original και όχι καμμιά μπόμπα, θέλω εκείνο με το καλτσόν και τις γωνιές (DIMPLE) μαζί με τα απαραίτητα, ξέρεις εσύ, okey Απόστολε ; - Μάλιστα κύριε Τάκη, ότι πείτε. 
Ο Άρχοντας εκείνο το βράδυ ήταν στα κέφια του, είχαν πάει καλά οι δουλειές του, ήταν ''καψουρεμένος'' με την Αλεξάνδρα, η οποία μόλις τον είδε πήγε και κάθισε χαδιάρικα δίπλα του με κουβεντούλα αισθησιακή που του άφηνε.... υποσχέσεις. Ο κύριος Τάκης ''έδωσε τα ρέστα του'' και έσπασε τα πιάτα της ζωής του, ενώ τα πανέρια με τα λουλούδια που άδειαζε η λουλουδού στα μαλλιά της Αλεξάνδρας ήταν τόσα που έφτιανε κήπο και στόλιζε τους επιτάφιους όλου του νομού και οι σαμπάνιες ''απ τ γαλλικές'' έσκαγαν σε ρυθμούς ...πολυβόλου.
Ο άρχοντας είχε δώσει παραγγελιά στο αφεντικό του μαγαζιού ότι αυτός θα συνοδεύσει την Αλεξάνδρα μετά το πρόγραμμά της στο ξενοδοχείο που έμενε, πιστεύοντας ότι ήταν η βραδιά του επιτέλους....Το πρόγραμμα τελείωσε... όταν ο ήλιος κόντευε να βγεί και η συνέχεια ''κλασσικά'' θα είχε πατσά σε πατσατζίδικο και μετά ότι άλλο ήθελε ο... Θεός. 
Η Αλεξάνδρα όμως προχώρησε στην έξοδο του καταστήματος για το ξενοδοχείο με τον φίλο της αφήνοντας... παγωτό τον άρχοντα. Ο άρχοντας όμως δεν μπορούσε να ''χωνέψει αυτό το χουνέρι'' και με τη... βοήθεια του ουίσκι πιάστηκε σε ''σκυλοκαβγά'' με τον φίλο της.
«Που πάς ρε... [διαχρονική αρχαιοελληνική λέξη που αρχίζει από Μ ]. -Όπου γουστάρω ρε... -Εμένα λες ρε... -Ναι εσένα ρε λέω... τι θές να φάς τώρα κανένα μπουκέτο; -Εγώ ρε... θα σου σπάσω τη μάπα. -Μαγαζί, πάρτον από εδώ τον... γιατί θα τον μαυρίσω στο ξύλο...». 
Με την επέμβαση των ''μισοντίρλα'' , του καταστήματος και της Αλεξάνδρας, το ζευγάρι έφυγε χωρίς άλλα παρατράγουδα για το ξενοδοχείο. Ο άρχοντας όμως δεν το έβαλε κάτω και νάτος με το πουκάμισο ανοιχτό και το ''σωσίβιο'' φουσκωμένο, έφθασε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου με την απαίτηση στον υπάλληλο να ανέβει στο δωμάτιο της Αλεξάνδρας. Ο υπάλληλος όμως δεν του επέτρεψε και κάλεσε την συνδρομή της Αστυνομίας, γιατί ο κύριος Τάκης ήταν εκτός εαυτού. 
Πραγματικά σε λίγο κατέφθασε το περιπολικό και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν και να ηρεμήσουν τον έξαλλο άρχοντα. Μάταια όμως. Ο κύριος Τάκης άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και να αντιστέκεται... Ενός κακού μύρια έπονται... .Οι αστυνομικοί του πέρασαν ''βραχιόλια'' και τον μετέφεραν ''σηκωτό'' στο αστυν. Τμήμα με τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και της αντίστασης κατά της Αρχής...
Ο κύριος Τάκης άρχισε να συνέρχεται από την... εικονική πραγματικότητα αργότερα με τη κατανάλωση διπλών απανωτών καφέδων και με το συνήγορό του απολογήθηκε για την... καψούρα του την Αλεξάνδρα που τον πρόδωσε... 
Στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε συνήλθε κανονικότατα, γιατί η ''καψούρα'' του βγήκε οικονομικά πολύ ακριβή αφού αναγκάσθηκε να εξαγοράσει κάτι μήνες φυλάκισης που του επέβαλε το Δικαστήριο, ενώ την... ξεφτίλα στην Ασφάλεια πως την έχεις; Αποτυπώματα, φωτογραφίες προφίλ και ανφάς [ούτε γαμβρός...] υποχρεωτική γραφή στο ειδικό έντυπο του εγκληματολογικού κ.α..,[ούτε σε Πανελλήνιες εξετάσεις..] ενώ ''έφαγε και συνοδό ποινή '' από τη γυναίκα του ότι θα τον χωρίσει, διανθισμένη από κοσμητικά επίθετα...
Τώρα τον χώρισε, δεν τον χώρισε τι να σας πώ; Δεν ξέρω. Η Αλεξάνδρα την επόμενη ημέρα... πήρε των ομματιών της και άφησε την πόλη, με προορισμό άλλη πόλη όπου σίγουρα θα συναντούσε κάποιον άλλο κύριο Τάκη, η αλλιώς άρχοντα...

ΣΗΜ. Τα ονόματα είναι τυχαία. 

Πηγή: eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.