Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ!

Προχθές ξεκαθάριζα κάτι χαρτιά όταν έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί από ένα αμερικάνικο πανεπιστημίο που έδινε συμβουλές στο γιο μου για μια συνέντευξη που θα έδινε για να φοιτήσει σε ένα πρόγραμμα σπουδών στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Μεταξύ άλλων συμβούλευαν για τη συνέντευξη:"Μην προσπαθήσεις να μας εντυπωσιάσεις. Να είσαι ο εαυτός σου. Εμείς θέλουμε να ανακαλύψουμε τον ειλικρινή και αυθεντικό εαυτό σου. Χαλάρωσε, μίλησε μαζί μας, μάθε περισσότερα για μας-και εμείς στη πορεία θα μάθουμε για σένα. Be yourself!" Πόσο απλό αλλά και πόσο δύσκολο!
Ζούμε σε μια εποχή τεράστιας επιρροής από τα social media και το internet, τα οποία επιτάσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής με πρότυπα ιλουστρασιόν, νέοι χαμογελαστοί, επιτυχημένοι που δείχνουν ευτυχισμένοι και εμείς για να ζήσουμε "σωστά" πρέπει να τους μιμηθούμε, αγοράζοντας ότι κρατάνε στις φωτογραφίες, πηγαίνοντας στα ίδια εστιατόρια, στα ίδια μαγαζιά, στα ίδια μέρη για διακοπές. Πόσο εύκολο είναι να βρεις το δικό σου στίγμα, τις δικές σου αξίες, τι πραγματικά σου αρέσει, τις προσωπικές σου προσδοκίες και φιλοδοξίες; Να παραδεχθείς ότι πχ. δεν σου αρέσει να πίνεις και αυτό να σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία. Γιατί είσαι αυτό που είσαι και όχι κάποιος άλλος. Δεν μπορείς να ζήσεις μια διαφορετική ζωή αλλά μπορείς να μάθεις να ζεις τη ζωή γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σου. Με τα ελαττώματά του και τα χαρίσματά του.Εστιάζοντας στα θετικά σημεία του χαρακτήρα σου και στις απεριόριστες δυνατότητές σου. Χωρίς να παρασύρεσαι από τους άλλους, χωρίς να συγκρίνεσαι με το τι κάνουν oι άλλοι και χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να είσαι αρεστός και αποδεκτός από τους τρίτους προκειμένου να σε αγαπούν ή να σου κάνουν παρέα.
Αν αποδεχθείς τον εαυτό σου και αποδεχθείς τι μπορείς να κάνεις και τι όχι, θα αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Ο μόνος δρόμος που σου χαρίζει χαρά και ευτυχία, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει νόημα η ζωή σου, για να αφοσιωθείς σε πράγματα σημαντικά που αγαπάς και για να ζεις μια ζωή που σου δίνει στόχους-ξεκινάει από το να είσαι ο εαυτός σου, ο ειλικρινής και αυθεντικός εαυτός σου. Είσαι αυτό που είσαι λόγω των γεγονότων που σου συνέβησαν στην παιδική ηλικία σου ή στη μετέπειτα ζωή σου, λόγω των ανθρώπων που σου έτυχαν και σε επηρέασαν θετικά ή αρνητικά, λόγω των ονείρων που θέλεις να διεκδικήσεις στη ζωή σου.
Όταν είμαστε δέσμιοι των τάσεων που επικρατούν, όταν μιμούμαστε τους άλλους, όταν προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους, όταν δεν μπορούμε να πούμε όχι, τότε παύουμε να έχουμε επιλογές. Κι αυτό μας στερεί ένα μέρος του προσωπικού μας χρόνου, μας παίρνει τη χαρά και την εσωτερική ηρεμία, μας εμποδίζει να εκφράσουμε τα ταλέντα μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, μας απομακρύνει από την αλήθειά μας.
Ax, αν βρίσκαμε την δύναμη να υπερασπιστούμε την προσωπική μας αυτονομία και αν μαθαίναμε να αγαπάμε τον εαυτό μας-αυτόν τον μεγάλο ξένο που κατοικεί μέσα μας, πόσα πολλά θα κερδίζαμε! θα είχαμε τη δύναμη και την ικανότητα να δημιουργούμε όλα αυτά που προσδακάμε!

Πηγή: https://christinanotes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.