Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ!

Στέλλα Κεμανετζή



ΣΤΕΛΛΑ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ

Στην προσπάθειά τους κάποιοι να… μεταπείσουν τους βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών θεώρησαν ότι μπορούν να γεμίσουν με αφίσες τους διάφορα σημεία πόλεων στη Βόρεια Ελλάδα.
Βγάζοντάς τους στα «μανταλάκια» και με τις φωτογραφίες τους να συνοδεύονται από την απορία «… εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;» εκτιμούν ότι θα αλλάξουν την άποψή τους και θα τους κατευθύνουν προς την καταψήφιση της Συμφωνίας.
Οι εμπνευστές αυτής της καμπάνιας, οι οποίοι παρεμπιπτόντως για να μην ανησυχούμε για τη διάρκεια της δράσης τους, μας ξεκαθαρίζουν ότι αυτή θα συνεχιστεί!
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά και όσοι τους «κατευθύνουν» ή τους εμπνέουν, είναι ότι τέτοιου τύπου κινήσεις μας πάνε πολύ πίσω, σε άλλες, σκοτεινές εποχές οι οποίες με κανέναν τρόπο δε θα έπρεπε τώρα να αναβιώσουν. 
Δεν αποκλείεται βέβαια αυτός να είναι και ο στόχος τους. Εκθέτοντάς τους σε τοίχους και κολόνες ή απειλώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους να θέλουν να τους τρομοκρατήσουν καθώς κάποιοι από τους ένθερμους οπαδούς της καταψήφισης της Συμφωνίας μπορούν να κινηθούν εναντίον τους.
Αυτές τις πρακτικές των απειλών εναντίον βουλευτών που έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέκρινε η Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας πως είναι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των ανθρώπων και κατά της οποιασδήποτε προσπάθειας απειλητικών τηλεφωνημάτων προς βουλευτές τονίζοντας ότι «άλλο έκφραση της άποψης των πολιτών και άλλο απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία βεβαίως είναι καταδικαστέα».
Χθες στη Βουλή ακούσαμε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να κάνουν λόγο για Δημοκρατία, αλλά κανένας δε μας είπε πώς μπορεί αυτή η Δημοκρατία να στηριχθεί, όταν υφέρπουν τέτοιες κινήσεις, και ο λόγος κάποιων αρκεί για να φθάσουν ορισμένες ή και όλες στα άκρα.
Καθίσταται αδήριτη ανάγκη, σήμερα παρά ποτέ, σύσσωμος ο πολιτικός λόγος να καταδικάσει τη… διαπόμπευση βουλευτών αλλά και τις απειλές προς κάποιους εξ αυτών σε μια Ελλάδα που μπορεί να είναι ακόμη λαβωμένη από την οικονομική κρίση αλλά δεν θέλει να γράψει νέες μαύρες σελίδες στην Ιστορία της! Να ενεργοποιηθούν επιτέλους και στις πράξεις τα δημοκρατικά αντανακλαστικά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.