Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ»-ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΚΑΦΑ!

Πηγή: https://novel918.blogspot.com

Το κόκκινο καπέλο και η... λάθος "μετάφραση" του Ντόναλντ Τραμπ. Αποθέωση από τον Αμερικανόπρόεδρο για την Ελλάδα. "Είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, το ξέρατε;". Οι αναφορές στον Όμηρο, τον Αριστοτέλη και η οθωμανική αυτοκρατορία που έγινε... "ξένη αυτοκρατορία". Όσα έγιναν την εκδήλωση για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο.
Πραγματική αποθέωση από τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα στην εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο, όπως κάθε χρόνο, για την 25η Μαρτίου. «Όλοι θέλουν να γίνουν Έλληνες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά δεν απέφυγε και μια… γκάφα.
Το κλίμα ήταν άκρως εορταστικό, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Εκατοντάδες εκπρόσωποι της ομογένειας βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο για την ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με πολλούς να φορούν τα χαρακτηριστικά κόκκινα καπέλα που έγραφαν, στα ελληνικά, το προεκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ «Κάνε την Αμερική σπουδαία ξανά».
Βλέποντας το κόκκινο καπέλο και τη φράση σε γλώσσα που δεν καταλάβαινε, ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον πίστεψε ότι η φράση δεν ήταν «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά» αλλά «Κάντε την Ελλάδα σπουδαία ξανά». Ή έτσι του είπαν και κάπως έτσι την… πάτησε.
Φωτογραφία Reuters
Μπαίνοντας, υπό αποθέωση, στην αίθουσα όπου τον περίμεναν οι προσκεκλημένοι του και συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο Ντόναλντ Τραμπ κρατούσε το κόκκινο καπέλο στα χέρια του. «Τι ωραίο πλήθος», ήταν η πρώτη φράση του. Και μετά μίλησε για το… καπέλο. «Μόλις μου έδωσαν αυτό το υπέροχο καπέλο. Ξέρετε τι λέει; Κάντε την Ελλάδα σπουδαία ξανά, σωστά;» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και τους καλεσμένους του να… τον αποθεώνουν. Μόνο που το καπέλο έγραφε «Κάνε την Αμερική ξανά μεγάλη». Ψιλά γράμματα, θα πει κανείς.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.