Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*



Και είπε ο Τζόζεφ ΄Αντισον: "η χαρά έρχεται στη ζωή μας, όταν έχουμε κάτι να κάνουμε, κάτι να αγαπάμε και κάτι να ελπίζουμε".
΄Οραμα, στόχοι, επιδιώξεις. Μικρότερα ή μεγαλύτερα ταξίδια. Αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Δράσεις που μας κινητοποιούν. Η καθημερινότητα που τελικά είναι η αλήθεια μας.
Η αλήθεια μας είναι ο μικρόκοσμος στον οποίο ζούμε. Η ποιότητα της ζωής μας είναι στενά συνεδεμένη με το περιβάλλον μας. Τα συναισθήματα, που γεννώνται από αυτό και ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε, αποτελούν κομμάτι του χαρακτήρα μας. Μέσα, στον μικρόκοσμό μας λοιπόν, αναδύονται επιθυμίες. Αυτές, κυριαρχούν το συναίσθημα και συγκρατώνται από τη λογική μας. ΄Οσο έχουμε να σκεπτόμαστε πράγματα να κάνουμε και πρόσωπα αγαπημένα, αισθανόμαστε ζωντανοί. Και βέβαια, με το πάθος που μας διακρίνει, στοχεύουμε στη υλοποίηση των σχεδίων που περιλαμβάνουν τα στοιχεία αυτά. Και τότε, ω, τι χαρά. 
Ουράνια ευδαιμονία μας περιβάλλει όταν το συναίσθημα παίρνει φωτιά και ελευθερώνεται από τα δεσμά της λογικής. Χαιρόμαστε και όλο το σύμπαν θαρρείς το γνωρίζει. Το χαμόγελο φτάνει μέχρι τα αυτιά, το αίμα κυλά γρηγορότερα στις φλέβες. Μια κατάσταση αφύπνισης μοιάζει, από τη χειμερινή νάρκη μας. Και τότε έχουμε να κάνουμε σχέδια, έχουμε να προγραμματίσουμε το χρόνο μας. Και ελπίζουμε. Ελπίζουμε γιατί αγαπάμε. Αγαπάμε και αυτό μας δίνει τέτοια χαρά! Από κει και πέρα, όλα φαίνονται εφικτά. Μπορούμε να γκρεμίσουμε βουνά, να φτιάξουμε δρόμο στη θάλασσα.
΄Οταν το ανθρώπινο ΘΕΛΩ είναι τόσο ισχυρό, τίποτε και κανείς δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Το θέλω, συνδέεται σχεδόν πάντα με ένα μπορώ. Τα κίνητρά μας είναι αγνά. Αφορούν υγιείς ανθρώπινες καταστάσεις. Η δημιουργικότητα, η ελπίδα, το κίνητρο, μας βοηθούν να αισθανόμαστε έντονα ζωηροί. Και τότε πετυχαίνουμε. ΄Οσο πιο υψηλό στόχο βάλουμε, τόσο κοντινότερα θα φθάσουμε στην πραγμάτωση.
Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! Η ισχυρή δύναμη, που μας κινητοποιεί, αποδεικνύει το ότι τα δύσκολα είναι για τους ανθρώπους. Θα έλεγα, τα δύσκολα είναι για τους τολμηρούς. Είναι γνωστό πως, ο τολμών, νικά!
Ας συνδέσουμε το όραμα με το συναίσθημα και κινητοποιώντας το κίνητρο, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η καρδιά μας γνωρίζει αυτό που πραγματικά μας κάνει και χαιρόμαστε. Εκείνη ξέρει και αφουγκράζεται τους παλμούς μας. Δεν είναι τυχαίο που η επιτυχία έρχεται σε ανθρώπους που αγαπούν με πάθος και πραγματικά αυτό που κάνουν. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να αισθανθούμε έστω και μια στιγμή, λίγη ευτυχία. Μας αξίζει. Σαν πολεμιστές μέσα σε αυτή τη ζωή, λίγες στιγμές ευτυχίας αν απολαύσουμε, θα είμαστε ευγνώμονες. Σαν πολεμιστές, μετά αναπαυόμαστε, τόσο γεμάτοι από συναισθήματα ολοκλήρωσης και ικανοποίησης. Γιατί κερδίσαμε τη μάχη. Γιατί κερδίσαμε τη μάχη, άσχετα με τον πόλεμο που υπολείπεται. Και σαν γνήσιοι πολεμιστές, χρησιμοποιούμε το λάφυρο, που είναι η χαρά, για να την εναποθέσουμε όπου πολυτιμότερα νοιώθουμε. Το δικό μου πολυτιμότερο, είναι η Θεία της Χάρη!

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.