Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ KATECHAKI ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ-ΖΩΓΡΑΦΟ! (PICS)

Δυναμική αστυνομικός, ζωγράφος, συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ., εντυπωσιακή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, η Μαρία Παπαδόπουλου τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της σε εκθέσεις εικαστικών που συμμετέχει

Από: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Την τιμητική της είχε η αστυνομικός – ζωγράφος, Μαρία Παπαδόπουλου, στην έκθεση εικαστικών που οργανώθηκε το τρίημερο 6-8 Μαρτίου από την τοπική διοίκηση Αθηνών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.
Το katechaki συνάντησε τη Μαρία Παπαδόπουλου στα εγκαίνια της έκθεσης και συνομίλησε μαζί της. «Είναι μία εσωτερική ανάγκη, τα έργα μου είναι βαθιά συναισθηματικά», απάντησε αρχικά στο ερώτημα ποια είναι η πηγή έμπνευσης της και συνέχισε: «Έχω μια εμμονή με τους ταύρους. Τους μινωικούς ταύρους. Ταυροκαθάψια. Τότε που τα ζώα αυτά ήταν ιερά τα σεβόντουσαν για την δύναμή τους και διοργάνωναν αθλητικούς αγώνες με αυτά».

Δυναμική αστυνομικός, ζωγράφος, συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ., εντυπωσιακή γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, η Μαρία Παπαδόπουλου τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της σε εκθέσεις εικαστικών που συμμετέχει (σ.σ. αλλά και ατομικά αφιερώματα πολλές φορές). «Προσπαθώ να δέσω το παλιό με το σήμερα με έναν μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο. Σαν γνήσια Ελληνίδα και με όλα αυτά που περνάει η χώρα μας αυθόρμητα και αβίαστα δημιουργώ», σημειώνει ακόμα.
Λίγο πριν μιλήσει η εικόνα, η Μαρία Παπαδόπουλου σημειώνει: «Η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας είναι αυτά που μας κρατάει ενωμένους και μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους πολιτισμούς. Έχω βρει τον τρόπο, μέσα από την τέχνη, να θυμίζω σε όλους τους Έλληνες την δύναμη μας».









Πηγή: https://www.katechaki.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.