Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΥΡΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΣΤΑ...''ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ''!

Πηγή: https://www.loutraki365.gr/


By Αλέξανδρος Κανδρής

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με το θέμα της αμοιβής της Σωτηρίας Κορδαλή, η οποία ως πρόεδρος της ΔΟΚΟΠΑΠ, θα λαμβάνει πλέον αντιμισθία ύψους 500 ευρώ. 
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.), αποτελεί τον φορέα άσκησης πολιτικής του Δήμου στους τομείς της Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης και Παιδείας. Ο Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΡΙΜΝΑ» και συστάθηκε με το ΦΕΚ 1960/2-9-2011.
Στόχος του Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και η ανάδειξη του Νομικού Προσώπου ως επιτελικό φορέα προώθησης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, όπως αναφέρεται επακριβώς στο site του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων...
Σημειώνεται, ότι οι Πρόεδροι και οι Αντιπρόεδροι του συγκεκριμένου Οργανισμού του Δήμου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώθηκαν από την ίδρυση του οργανισμού έως και σήμερα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού ΚΟινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΔΟΚΟΠΑΠ), ο οποίος έχει την μορφή, Δημοσίου Δικαίου, Σωτήρης Νικολάου, με δήλωση του, γνωστοποίησε ότι παραιτείται από την μηνιαία αμοιβή που δικαιούται, την οποία όπως ξεκαθάρισε "προσφέρει στα ΚΑΠΗ των Αγ. Θεοδώρων, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών"!
Κάτι αντίστοιχο, ΔΕΝ έγινε με την πρόεδρο του συγκεκριμένου οργανισμού, Σωτηρία Κορδαλή, η οποία με τις ψήφους της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε να λαμβάνει πλέον για το κοινωνικό της έργο, μισθό 500 ευρώ το μήνα, με το Δήμαρχο να δικαιολογείται αναφέροντας ότι αυτά τα χρήματα είναι για τις αποστάσεις που καλύπτει και τα τηλέφωνα που κάνει! Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι η Σωτηρία Κορδαλή επέλεξε και πρότεινε εαυτόν για τη συγκεκριμένη θέση γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της κίνησης (στα οποία δεν περιλαμβανόταν το οικονομικό όφελος μέχρι σήμερα), σημειώνεται ότι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έρχονται στο Λουτράκι από άλλες περιοχές, λαμβάνουν χρήματα ως έξοδα κίνησης!
Έτσι λοιπόν, σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονται στο... "περιβάλλον" του Δημάρχου, κατέχουν πλέον έμμισθη θέση (πλην αυτών που έχουν επιλέξει να πληρώνονται από την εργασία τους), λαμβάνοντας έτσι και οικονομικά οφέλη από την παρουσία τους στην παράταξη του Γιώργου Γκιώνη. Σημειώνεται ότι και ο Αντιπρόεδρος της Τουριστικής ΑΕ., Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος μέχρι προσφάτως εκτελούσε χρέη προέδρου της Τουριστικής αφιλοκερδώς, έχει προσληφθεί ως ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, λαμβάνοντας μισθό. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Γκιώνης, έχει "φροντίσει" για την οικονομική αποκατάσταση και κάποιων ατόμων που βρίσκονταν στο ψηφοδέλτιό του, τα οποία δημιούργησαν εταιρείες που τυγχάνουν της απόλυτης υποστήριξης του Δημάρχου, με απευθείας αναθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.