Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ!

Η όλη υπόθεση θα οριοθετηθεί εντός του «ναού της Δημοκρατίας».

Μανιάτης Δημήτρης


Οι πολιτικές διεργασίες του Αυγούστου επιδρούν στο προσεχές φθινόπωρο. Τα γεγονότα που τώρα παράγονται θα έχουν αντίκτυπο στις επόμενες μάχες και των κομμάτων. Και θα φανεί αν η ατζέντα που τώρα τέθηκε θα είναι η κυρίαρχη ή θα ξεθωριάσει από τις προκλήσεις ενός δύσκολου κοινωνικά φθινοπώρου- χειμώνα. Κοινώς το ερώτημα είναι: Πώς θα πάμε προσεχώς; Με κοριούς, predator, εξεταστικές; Από σήμερα εξάλλου απομένουν έντεκα ημέρες για τη Διάσκεψη των Πρόεδρων της Βουλής (22 του μηνός) όπου και θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για τη συζήτηση με θέμα τις υποκλοπές.
Η όλη υπόθεση θα οριοθετηθεί εντός του «ναού της Δημοκρατίας». Εδώ το ερώτημα είναι αν η αντιπαράθεση θα εξελιχθεί σε «κοκορομαχία» της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως λέει παλιός κεντρώος παράγοντας και λόγω της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών θα υπάρχουν data ώστε στο παιχνίδι να έχει μπει εκ νέου δυναμικά το ΠΑΣΟΚ με τα ζωηρά του ερωτήματα.
Η κυβέρνηση τώρα διαμορφώνει μια πιο αισθητή «γραμμή» για το θέμα της παρακολούθησης – ή για τον politically correct όρο «της νόμιμης επισύνδεσης» – του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ολα στο φως» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας και τη λεπτή πάντως ισορροπία των λειτουργιών της ΕΥΠ και του πολιτικού τζόγου που οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις εκ των πραγμάτων επιδίδονται. Και σε μια στιγμή που το τούρκικο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ναι μεν πλέει προς το παρόν εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας αλλά οι καιροί είναι γκαστρωμένοι μέχρι τις ενδιάμεσες αμερικάνικες εκλογές και οι κακοί της «Γαλάζιας Πατρίδας» καραδοκούν.

Πηγή: https://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.