Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΤΗΝ 7η ΜΑΙΟΥ 2014!


Γράφει ο Γιάννης B. Καραπανάγος

Από αριστερά: Παναγιώτης Θώδης, Δημήτρης Δρίτσας, Παναγιώτης Ζαχάρης
Η προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας, στην οποία είχαν προσκληθεί φορείς και κάτοικοι του χωριού,
πραγματοποιήθηκε την 7η Μαίου 2014, το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου, για να ενημερωθούν, να συζητήσουν και ν΄ανταλλάξουν απόψεις στα παρακάτω θέματα:
1.-Ανάπλαση του Αρχαιολογικού χώρου του ‘‘ΗΡΑΙΟΝ’’.
2.-Απαγόρευση προσέγγισης στα Καλάνησα.
3.-Μεταφορά του Λαογραφικού Μουσείου στην Περαχώρα.
4.-Ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και τονίστηκε η χρησιμότητα αυτής της εκδήλωσης για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή.
Οι φορείς και οι παρόντες κάτοικοι της Περαχώρας τοποθετήθηκαν στα παραπάνω θέματα, εκθέτοντας τις απόψεις τους και καταθέτοντας διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβληματικών καταστάσεων που έχουν προκύψει.
Από αριστερά: Μιχάλης Κλεπετσάνης, Φίλιππας Θυμής, Μαρίκα Γεωργίου, Γιάννης Αντωνίου, Δημήτρης Δρίτσας
Ιδιαίτερα απασχόλησαν, τόσο το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης στα Καλάνησα όσο και της προστασίας-ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου του ‘‘ΗΡΑΙΟΝ’’, της προστασίας των λοιπών αρχαιολογικών θησαυρών της ευρύτερης περιοχής του ‘‘ΗΡΑΙΟΝ’’ και της ανάδειξης της λίμνης. Έγινε μνεία στην νέα πραγματικότητα και στην έλλειψη συγκεκριμένης μελέτης για την ανάπλαση της λίμνης, ενώ η μελέτη για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή που παραδόθηκε στο Δήμο το Σεπτέμβριο του έτους 1993, καθώς και οι προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας που είχαν κατατεθεί στην τότε δημοτική αρχή το Νοέμβριο του 1993, δεν έχουν υλοποιηθεί, έστω και κατά ένα μέρος, αφού παραμένουν ανεκμετάλλευτες σε κάποιο συρτάρι.
Αποφασίστηκε όπως σταλούν επιστολές, όπου χρειάζεται, για να ζητηθεί η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας με προσωπικό που να γνωρίζει την περιοχή, για την καλύτερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Επίσης αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να διευθετηθούν τα όποια ερωτήματα έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα θέματα που απασχολούν, όπως το καθεστώς που ισχύει στα Καλάνησα, απευθύνοντας σχετική επιστολή προς την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Τέλος αποφασίστηκε οι ανοικτές αυτές συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με την, κατά το δυνατόν, ευρύτερη συμμετοχή των φορέων και των κατοίκων, για να συζητιούνται τα εκάστοτε προβλήματα του τόπου και να ενημερώνονται για την πρόοδο και το αποτέλεσμα των ενεργειών με στόχο την επίλυσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την συζήτηση συντόνισε άψογα ο κ. Παναγιώτης Θώδης, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης Ηραίου, με τη συνεργασία του κ. Δημήτρη Δρίτσα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.