Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ: ''ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!

''Ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» αναδείχθηκε από τη μαζική συμμετοχή των δημοτών, σε πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα.''   
               

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλες και Φίλοι, 


Στην τελευταία συνάντηση του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας» στις 6/4/2014, δημοσιεύσαμε την πρόταση και πρόθεση μας, να καλέσουμε τους υποψήφιους Δημάρχους να τοποθετηθούν δημόσια, σχετικά με τα προβλήματα, τις προτάσεις και τις θέσεις των δημοτών, όπως προέκυψαν από τη μαζική τους συμμετοχή στον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας». Την πρόθεση αυτή δημοσιεύσαμε επίσης με τις ανακοινώσεις μας στις 28 και 30 Απριλίου και με την αποστολή e-mail σε όλους τους συνδυασμούς στις 28 του ιδίου μήνα.
Το Σάββατο 3/5/2014 η Δημοτική Αρχή κάλεσε όλους τους υποψήφιους να συμμετάσχουν σε δημόσια συζήτηση (debate) για το μέλλον του Δήμου, την οποία αποδέχθηκαν σταδιακά όλοι. Με ανακοίνωση μας που δημοσιεύθηκε στις 6-5-2014 και απεστάλη την ίδια ημέρα με e-mail σε όλους τους συνδυασμούς, ζητήσαμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία και τη δυνατότητα να υποβάλουμε δέκα (10) ερωτήσεις σε όλους τους υποψήφιους.
Το αίτημα μας προέκυψε, καθώς θεωρήσαμε άτοπη την διοργάνωση από πλευράς μας δεύτερου debate μέσα σε λίγες ημέρες, αφού το μοναδικό ζητούμενο για εμάς, ήταν η διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και αξιόπιστου δημοσίου διαλόγου για την ενημέρωση των δημοτών. Επίσης πιστέψαμε ότι οι υποψήφιοι θα έβρισκαν το απαραίτητο σημείο επαφής, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν πολιτισμένα για τις θέσεις και το πρόγραμμα τους. Ενδεχόμενο που σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των πολιτών, θα κάλυπτε απόλυτα τις απαιτήσεις μας. 
 
Παράλληλα καταθέσαμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις αναλυτικά τα προβλήματα, τις προτάσεις και τις θέσεις των δημοτών, όπως προέκυψαν από τον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας», τονίζοντας ότι περιμένουμε να μας ενημερώσουν για τις θέσεις τους πάνω σε αυτά.
Το Σάββατο 10/5/2014 ενημερωθήκαμε από τα δελτία τύπου των συνδυασμών, ότι το debate ακυρώνεται, καθώς μετά την αρχική συμφωνία όλων των πλευρών, προέκυψαν μεταξύ τους αγεφύρωτες διαφωνίες. Οι πραγματικοί λόγοι και οι αιτίες της ακύρωσης είναι στην κρίση των πολιτών. Επισημαίνουμε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματα μας.
Ο «Κύκλος Συναντήσεων Νεολαίας» αναδείχθηκε από τη μαζική συμμετοχή των δημοτών, σε πεδίο ουσιαστικού διαλόγου, πολιτικού πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης, για τα δημοτικά δρώμενα. Οι πολίτες ανέδειξαν τα προβλήματα που τους απασχολούν, εξέφρασαν τη γνώμη τους και πρότειναν λύσεις. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται, είναι η βούληση και η διάθεση, εκ μέρους των αρχών, των φορέων και των συλλόγων, για να τις υιοθετήσουν και να τις υλοποιήσουν. 

Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων:

• Ζαχαρίας Αγγιστριώτης

• Παναγιώτης Αντώνακας

• Έλενα Βακουφτσή

• Μηνάς Γκίκας-

• Θάνος Θεοχάρης

• Φαίη Θυμή

• Ιωάννης Καπνιστής

• Δημήτρης Θυμής

• Βασίλης Κατσαμάκης

• Χαράλαμπος Μαρινάκης

• Δημήτρης Μπίμπος

• Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.