Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

                                       
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη στοΥπουργείο Πολιτισμού

                                                     Περαχώρα, 14 Μαΐου 2014 


Με πρωτοβουλία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων, ο Προϊστάμενος των Υπηρεσιών, κος Μακρίδης Δημήτριος σε συνεργασία με την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας,
πραγματοποίησαν την Τρίτη 13/05, την 2η επίσκεψη τους εντός του έτους 2014, στο Τμήμα Μελετών Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η επίσκεψη περιλάμβανε συνάντηση με τους Υπευθύνους της Διευθύνσεως Μελετών Μουσείου, κα Χριστίνα Αλεβιζάτου και κο Φιλιππίδη Νικόλαο, καθώς και με τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου, κο Γρηγόριο Ρούμπο, μελετητή τοπογράφο-συγκοινωνιολόγο. Ο άξονας της συζήτησης τους ήταν οι εξελίξεις αναφορικά με την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας. Συζήτησαν διεξοδικά το στάδιο στο οποίο βρίσκονται ως σήμερα οι διαδικασίες καθώς ενημερώθηκαν για τις μελλοντικές κινήσεις.
Έπειτα από διαλογική συζήτηση, η συνάντηση απέφερε καρπούς ανταμείβοντας την πολύμηνη προσπάθεια και εργασία του κου Μακρίδη αφού δόθηκε τελικά το πράσινο φως/έγκριση για την έναρξη των διεργασιών, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη κι η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Η Προγραμματική Σύμβαση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επανίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κι υπογράφεται μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων. Εντός των ημερών αναμένεται να αποσταλεί στον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων ένα προσχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της σύνταξης της. Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί την υπόθεση ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο της Ενώσεως αλλά και όλων των συνδημοτών μας.

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ. της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.