Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...!



Δε μπορεί... Θα΄χεις ακούσει την κλασική ατάκα των γιαγιάδων, που έλεγαν ότι «Αν το γυαλί ραγίσει, ΔΕΝ μπορεί να ξανακολλήσει»...
Μπορεί μια σχέση, μετά την επανασύνδεση, να λειτουργήσει και πάλι ή πρόκειται για συνταγή, που’χει αποτύχει κι είναι καταδικασμένη ν’αποτύχει ξανά;
Χωρισμός και (ενδεχόμενη) επανασύνδεση λοιπόν... Όταν κανείς βρεθεί αντιμέτωπος με τη λέξη «Χωρίζουμε», οι αντιδράσεις μπορεί να ποικίλουν, από απλή απορία, μέχρι θυμό κι επιθετικότητα. Μέσα σ’όλο αυτό το φάσμα των αντιδράσεων, είναι πολύ συχνή η ιδέα της προσπάθειας επανασύνδεσης. Αν έφτασες στο χωρισμό για οποιονδήποτε λόγο, θ’ακούσεις πολλές συμβουλές σχετικά με την επανασύνδεση.
Οι σύγχρονοι σύμβουλοι σχέσεων και γάμου υποστηρίζουν ότι αν το ζευγάρι θέλει, μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία και να επανασυνδεθεί. Δηλαδή ο χωρισμός, δεν είναι πάντα το τέλος μιας σχέσης... Ωστόσο, τα κίνητρα που ωθούν κάποιον σ’αυτή την προσπάθεια, είναι διαφορετικά σε πολλές περιπτώσεις, καθώς μπορεί πραγματικά να υπάρχει θετική διάθεση, προκειμένου να συνεχιστεί μία σχέση, χωρίς όμως πάντα αυτή να’ναι η πρωταρχική αιτία.
Ενώ η επανεξέταση μιας σχέσης δεν σημαίνει αναγκαστικά επανασύνδεση, τι θα συμβεί αν κι ο/η πρώην σου αποφασίσει ότι θέλει να δώσει στη σχέση μία ακόμα ευκαιρία; Ίσως ο χρόνος μακριά από τον άλλο να καταδείξει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Ίσως πράγματι να έπρεπε να περάσει λίγος χρόνος, για να αξιολογήσει το ζευγάρι τί πήγε λάθος. Ωστόσο, πριν πάρεις την απόφαση να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στη σχέση σου και να δεσμευτείς σε μια νέα αρχή, μετά το χωρισμό σας, βεβαιώσου πως το να επανασυνδεθείς με τον/την πρώην σου είναι αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ζητάς... Εξάλλου, οι ευκαιρίες δεν χαρίζονται... κερδίζονται!
Άφησε κάποιο χρόνο να περάσει: Κατά αρχήν, ψυχραιμία. Είναι βέβαιο πως όταν είσαι υπό την επήρεια του σοκ, δεν είναι δυνατόν να πάρεις ψύχραιμες αποφάσεις. Άσε λοιπόν λίγο χρόνο να περάσει, προκειμένου να επανέλθει η λογική.
Σκέψου τους λόγους, για τους οποίους ψάχνεις την επανασύνδεση: Θέλεις πραγματικά να’σαστε μαζί ή μήπως απλά πληγώθηκε ο εγωισμός σου και ψάχνεις τρόπο να βγεις από πάνω; Στην πρώτη περίπτωση, είσαι στο σωστό δρόμο. Στην δεύτερη, μάλλον πας για να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
Σκέψου τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν στο χωρισμό: Όσο ουρανοκατέβατο κι αν σου’ρθε, δεν μπορεί... αν το σκεφτείς πιο προσεκτικά, όλο και κάποια σημάδια θα υπήρχαν. Το να βρεις τους λόγους, που οδήγησαν στο χωρισμό, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να θέσεις τις βάσεις μίας πιθανής επανασύνδεσης σε στέρεο έδαφος.
Σκέψου αν πραγματικά μπορείς να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις: Θέλεις πραγματικά να προσαρμόσεις κάποια απ’τα «θέλω» σου στις ανάγκες του άλλου, ώστε να κάνετε μία ακόμα κοινή προσπάθεια; Αν ναι, τότε μπορείς να προχωρήσεις στην προσπάθειά σου. Πώς όμως θα πετύχει η επανασύνδεση;
Όχι στην επανασύνδεση από ανασφάλεια ή βόλεμα: Πριν εσύ κι ο/η πρώην σου αποφασίσετε να δώσετε το πράσινο φως, για μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας, θα πρέπει να ελέγξετε τις προθέσεις σας. Σας ενδιαφέρει να γυρίσετε πίσω στη σχέση και να’στε μαζί, επειδή αγαπάτε, σέβεστε και πράγματι θέλετε να περάσετε τις μέρες και τις νύχτες σας με το πρώην ταίρι σας, ή είστε απλά μόνοι, μπερδεμένοι, φοβισμένοι, ή, ακόμα χειρότερα, δεν μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα να ξαναμπείτε στο παιχνίδι του φλερτ και της νέας γνωριμίας; Υπάρχει κι άλλο λάθος που μπορείς να κάνεις: Έχετε ανακαλύψει ότι ο/η πρώην σου έχει αρχίσει να σε ξεπερνά και τώρα τον/την θέλεις πίσω, για να μην αποδεχθείς μια “ήττα”, με τον οριστικό χωρισμό. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο χωρισμός κι η επανασύνδεση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ και πριν πάρεις μια βιαστική απόφαση, που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια, πρέπει να προσδιορίσεις τους λόγους, που σε κάνουν να θέλεις να συνεχιστεί μια προβληματική σχέση.
Ο χωρισμός πρέπει να μείνει στο παρελθόν: Ανεξάρτητα από το λόγο που χωρίσατε στο παρελθόν, αν κι ο πρώην σου θέλει να επανασυνδεθείτε, κι οι δύο θα πρέπει να’στε πρόθυμοι ν’αφήσετε πίσω το παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει να διαγράψετε από τη μνήμη σας το παρελθόν, αλλά να καταλάβετε ότι η γνήσια κι ειλικρινής συγχώρεση είναι απαραίτητη για μια νέα αρχή. Αν ο χωρισμός δεν μείνει στο παρελθόν, αλλά τον κουβαλάτε διαρκώς μέσα σας, η σχέση είναι και πάλι καταδικασμένη σε αποτυχία. Αν κάποιος έχει νιώσει εξαπατημένος, του έχουν πει ψέματα, ή πρόδωσε τον άλλο με οποιονδήποτε τρόπο, τόσο το θύμα όσο κι ο θύτης θα πρέπει να’ναι πρόθυμοι να συγχωρήσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να πετύχει η δεύτερη ευκαιρία, που θέλετε να δώσετε στη σχέση σας. Πριν κάνετε άλλη μια προσπάθεια, θα πρέπει να’χετε μια ειλικρινή κι ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το αν ή όχι οι δύο σας μπορείτε να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο. Σίγουρα δε θα’ναι μια διασκεδαστική συζήτηση και μπορεί να οδηγήσει σε νέους καυγάδες, αλλά είναι ένα ουσιαστικό βήμα, για να ξεπεράσετε το χωρισμό και να εξασφαλίσετε τη μελλοντική επιτυχία της σχέσης σας.
Η επανασύνδεση σχέσης δεν είναι εύκολη υπόθεση: Αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις την επανασύνδεση, πρέπει να ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Σε τελική ανάλυση, ο χωρισμός ήρθε για κάποιο λόγο κι η επανασύνδεση δεν θα διορθώσει αυτόματα ό,τι πήγε λάθος την πρώτη φορά. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρχαν προβλήματα και χαρακτηριστικά του/της πρώην σου, που σ’ενοχλούσαν και σε τρέλαιναν. Μετά τον χωρισμό, πολλοί περνούν μια φάση άρνησης και ξεχνούν ό,τι κακό συνέβη. Αλλά τη στιγμή που θα βρεθείτε μαζί και πάλι, οι απογοητεύσεις κι οι ενοχλήσεις θα επιστρέψουν με ορμή. Αν εσύ κι ο/η πρώην σου δεν καταφέρετε να βρείτε νέους τρόπους, για να αντιμετωπίσετε τα παλιά προβλήματα, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε ακριβώς εκεί που ξεκινήσατε: στο χωρισμό. Και τότε, η επανασύνδεση θα μοιάζει μ’ένα μεγάλο λάθος… Το γεγονός βέβαια ότι οι πιθανότητες στην επανασύνδεση σχέσης είναι εναντίον σας, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε καμιά προσπάθεια... Η επιτυχημένη επανασύνδεση μπορεί να πετύχει, αρκεί να γίνει σωστά! Αν είστε κι οι δυο ειλικρινείς και συνεπείς, με όσα επιθυμείτε και υπόσχεστε στον άλλο ή στον εαυτό σας, τότε πιθανότατα θα μπορέσετε να στρέψετε τις πιθανότητες υπέρ σας. Εξάλλου, ο έρωτας κι η αγάπη είναι τα δυνατότερα συναισθήματα, αν τους το επιτρέψουμε...!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.