Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

ΡΩΣΙΑ: ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ «Τ-34» ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Σεργκέι Κάβρυ, μέλος της οργάνωσης φύσης του World Wildlife Fund (WWF), και στη συνέχεια μοιράστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρo των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο με μια πολική αρκούδα στη Ρωσία, η οποία είναι σημαδεμένη με το «Τ-34», προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.
Σύμφωνα με το BBC, oι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το «γκράφιτι» αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει το ζώο να αναμειχθεί με το περιβάλλον του και να κυνηγήσει την τροφή του.
Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί πού ακριβώς στην περιοχή της Αρκτικής Ρωσίας γυρίστηκε το βίντεο. Το T-34 ήταν ένα τανκ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας από την Σοβιετική Ένωση στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Σεργκέι Κάβρυ, μέλος της οργάνωσης φύσης του World Wildlife Fund (WWF), και στη συνέχεια μοιράστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Κάβρυ δήλωσε ότι οι επιστήμονες που παρακολουθούν την άγρια φύση στην περιοχή δεν θα είχαν μαρκαρίσει την αρκούδα με τέτοιο τρόπο.
«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για την περιφέρεια ή την περιοχή που έχει ληφθεί αυτό το υλικό», ανέφερε, προσθέτοντας: «Αν πρόκειται για στρατιωτική επιγραφή ... αυτό είναι κάποιο είδος διεστραμμένης ασέβειας προς την ιστορία».
H αξιωματούχος Τύπου της WWF Ρωσίας, Daria Buyanova, δήλωσε στο BBC ότι η προβολή των εικόνων ήταν «μεγάλο σοκ» και ότι η επιγραφή «μοιάζει με κακό αστείο».
Ένας επιστήμονας στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προβλημάτων του Βορρά, Ανατόλι Κότνεφ, δήλωσε ότι είναι απίθανο η αρκούδα να ζωγραφίστηκε χωρίς να ήταν αναίσθητη. Είπε ότι η αρκούδα δεν θα μπορούσε να ήταν εν κινήσει, ή τουλάχιστον πρέπει να καθόταν αρκετά ακίνητη την ώρα που ψεκάστηκε, επειδή «τα γράμματα είναι ομοιόμορφα και έχουν το ίδιο μέγεθος».
Πρότεινε ότι το περιστατικό μπορεί να συνέβη στη απομακρυσμένη ρωσική περιοχή Novaya Zemlya, όπου μια ομάδα ειδικών είχε νωρίτερα ναρκώσει τις πολικές αρκούδες που περιπλανούνταν σε κατοικημένες περιοχές.
Ο κ. Κότνεφ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να εξαφανιστούν τα σημάδια και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο ζώο, το οποίο βασίζεται στη λευκή του γούνα όταν κυνηγάει το θήραμά του στο χιόνι και τον πάγο.
Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να προσδιορίσουν την προέλευση του βίντεο.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με την οργή των ντόπιων για την αύξηση του αριθμού των πολικών αρκούδων που έρχονται σε κατοικημένες περιοχές στην Αρκτική Ρωσία.
Τον Φεβρουάριο, εκδηλώθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Novaya Zemlya για την εμφάνιση δεκάδων πολικών αρκούδων σε διάφορες πόλεις και χωριά της Αρκτικής. Όπως φαίνεται, τα ζώα περιφέρονται ανάμεσα στα κτήρια και εξερευνούν τις κατοικημένες περιοχές.

BBC

Πηγή: https://www.skai.gr/news/environment/rosia-poliki-arkouda-simademeni-t-34-prokalei-anisyxia-se-eidikous

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.