ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Από Αριστερά και από τα δεξιά...
Υπάρχει, λέει, στη Φυσική μια έννοια που οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν με δέος. Λέγεται «ορίζοντας γεγονότων» και βρίσκεται γύρω από τις μαύρες τρύπες. Παρά το γεγονός ότι δεν τον έχει επισκεφθεί κανένας, όλοι υποστηρίζουν ότι εκεί οι νόμοι του σύμπαντος δεν λειτουργούν ή μπορεί να λειτουργούν αντίστροφα.
Σιγά το πράγμα! Εμείς στην Ελλάδα ζούμε καθημερινώς σε έναν ορίζοντα γεγονότων. Σε αυτή τη χώρα γίνονται ετησίως διαδηλώσεις κατά της βίας, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη βιαιότητα. Εδώ έγινε κυρίαρχο δόγμα ότι τα προβλήματα του υπερβολικού ελλείμματος λύνονται με ακόμη μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες. Και όπως έγραφε παλιότερα ένας επιστολογράφος στην «Καθημερινή», μόνο στην Ελλάδα:
«α) Ο ανταγωνισμός αυξάνει τις τιμές, ενώ ο περιορισμός του τις μειώνει. β) Το κάπνισμα είναι κοινωνικό αγαθό και οι μη καπνίζοντες έχουν υποχρέωση να καπνίζουν παθητικά, γιατί αλλιώς θα κλείσουν μπουζουξίδικα και άλλα ιδρύματα. γ) Το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να δίνει εργασία σε εκπαιδευτικούς και όχι για να εκπαιδεύει. δ) Το κράτος υπάρχει για να δίνει δουλειά σε δημοσίους υπαλλήλους και όχι για να εξυπηρετεί πολίτες. ε) Οι βουλευτές υπάρχουν για να ελέγχονται από την κυβέρνηση και όχι για να την ελέγχουν. Υπάρχουν και άλλες ωραίες και απόλυτα φυσιολογικές αντιλήψεις, οι οποίες μας κατέστησαν πράγματι μια ανοικονόμητη μαύρη τρύπα... Τουλάχιστον στο επίπεδο αυτό καταφέραμε να εφαρμόσουμε την κβαντομηχανική στον μεγάκοσμο... Μας αξίζει, λοιπόν, τουλάχιστον ένα βραβείο Νομπέλ Φυσικής ανά κάτοικο για να μην βγει ψεύτης και ο πρόεδρος της Βουλής».
Τελευταίο συμβάν στον εγχώριο ορίζοντα γεγονότων είναι ότι έχουμε αντιπολίτευση της ριζοσπαστικής Αριστεράς που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «ακροδεξιά» και ταυτοχρόνως είναι πολύ υποχωρητική στα εθνικά μας θέματα. Λογικό στο πλαίσιο του παραλόγου, διότι είχαμε κυβέρνηση «ριζοσπαστικής Αριστεράς» με υπουργό Εθνικής Αμυνας έναν άνθρωπο που ντυνόταν κομάντο κι έλεγε για τους γείτονες «ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε» (Πάνος Καμμένος, 20.12.2018).
Λέγεται ότι το 1941, μετά έναν βομβαρδισμό του Λονδίνου, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ επισκέφθηκε κάποιες κατεστραμμένες περιοχές. 'Οπως συνήθιζε, ανέβηκε πάνω στα χαλάσματα και έβγαλε λόγο: «Συμπολίτες μου, η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά όχι απελπιστική...» Τότε τον διέκοψε ένας ανώνυμος Ιρλανδός. «Αυτό είναι εκπληκτικό», είπε, «διότι η κατάσταση στην Ιρλανδία είναι πάντα απελπιστική και ποτέ σοβαρή...» Στα ελληνοτουρκικά η κατάσταση δεν είναι απελπιστική, αλλά η αντιμετώπισή της πρέπει να είναι σοβαρή. Κι αυτό διότι η χώρα έχει πληρώσει ακριβά την πλειοδοσία κάποιων λαοπλάνων και επιπλέον έχουμε πολλούς τέτοιους στα δεξιά. Δεν χρειαζόμαστε και από τα αριστερά...
Πηγή: https://www.kathimerini.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.