Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΚΙΕΒΟ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο «ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ»!

 
ethnos.gr

Σήμερα η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανανέωση του καταλόγου «μη φιλικών προς τη Ρωσία χωρών» στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα ενώ διευκρινίζεται ότι κατά των χωρών του καταλόγου λαμβάνονται αντίμετρα. Έτσι, πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας βρίσκονται στο ναδίρ. Πράγμα βέβαια απολύτως φυσιολογικό καθώς η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «στην σωστή πλευρά της ιστορίας» όχι μόνο πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία αλλά και πρωτοστάτησε στην αποστολή πολεμικού υλικού στο Κίεβο.
Μία είδηση, όμως, που κυκλοφορεί από χθες έρχεται να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με το πόσο εύστοχες είναι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Βήμα» και το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μίχου, ούτε οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας είναι καλές. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το Κίεβο έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Αθήνα λόγω της δραστηριοποίησης ελληνικών εταιρειών στη Ρωσία. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη ενόχληση στο ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτή για εξηγήσεις.
Πώς τα καταφέραμε τώρα να έχουμε κάκιστες σχέσεις και με την μία και με την άλλη πλευρά είναι απορίας άξιο. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που ο κατά τα άλλα «απομονωμένος» Ερντογάν καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στις δύο χώρες και να διαδραματίζει και ρόλο στις όποιες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.