Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ''ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ...'' ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ''!

Επιμέλεια: Ιωάννης Καραπανάγος
  • Λουτράκι, 3 Ιουλίου 2022

 

Ο Φάρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου ''ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ'' άναψε και φώτισε ολόκληρη την Ελλάδα με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που πραγματοποίησε το Σάββατο, 3 Ιουλίου 2022, στο αμφιθέατρο του Wyndham Loutraki Poseidon Resort.
Το φως του Φάρου οδήγησε το κοινό να γνωρίσει χορούς και τραγούδια από τη Νεστάνη Αρκαδίας, από τα Πετρωτά του νομού Έβρου, από τη Μ. Ασία, από το Τμήμα Ενηλίκων του Συλλόγου, χορούς και τραγούδια των Δωδεκανήσων, από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου, χορούς και τραγούδια από την επαρχία Κονίτσης, από την Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών. 

Τα χορευτικά τμήματα, των Ενηλίκων αποτελούμενο από 30 χορευτές και το παιδικό από 11, μάγεψαν με τις ικανότητές τους και εντυπωσίασαν με τις φορεσιές τους. Να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν φορεσιές από το βεστιάριο ''Ελληνικές Ενδυμασίες''.
Στην απόδοση των κειμένων ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χαλκιάς και η Γραμματέας κα Σοφία Στούλη. 
''Καλώς Ανταμωθήκαμε...'' λοιπόν, μετά από δύο χρόνια, λόγω πανδημίας, στο αμφιθέατρο για να μας ταξιδέψουν, νοερά, τα χορευτικά τμήματα, με τη μουσική πανδαισία των τραγουδιών της ορχήστρας ''Επτάσημο'' και να ζωντανέψουν στη μνήμη μας την αέναη ομορφιά της  παράδοσής μας.


Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο για την υποδειγματική διοργάνωση της εκδήλωσης, στα χορευτικά τμήματα γι' αυτήν την μοναδική εμπειρία που μας πρόσφεραν, στην ορχήστρα ''Επτάσημο'' για την υπέροχη εκτέλεση των τραγουδιών, καθώς και στον υπεύθυνο διδασκαλίας χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γαλάνη.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.