Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ...120!


  
Τον τρόπο για να ζήσουμε μέχρι τα 120 υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μία ομάδα Βρετανών επιστημόνων.
Η «μαγική συνταγή» προέρχεται από μία νέα έκθεση με τίτλο «What is ageing? And how do we delay it?» που συντάχθηκε από τη βρετανική Επιστημονική Επιτροπή Μακροζωίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γήρανση οφείλεται σε προβλήματα στην κυτταρική διαίρεση, δηλαδή στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που παίζει τον κύριο ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού και την επιδιόρθωση των βλαβών που καθημερινά υφίσταται.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, κατά τη φυσική διαδικασία της διαίρεσης συμβαίνουν συχνά λάθη, την εμφάνιση των οποίων ευνοούν και κακές συνήθειες του τρόπου ζωής.
Παράλληλα, η υπερκατανάλωση φαγητού επιταχύνει την κυτταρική διαίρεση, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργεί τις απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία μεταλλαγμένων κυττάρων, αφετέρου να επισπεύδει τον θάνατο των κυττάρων αφού καθένα έχει πεπερασμένη διάρκεια ζωής.

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Το μόνο που χρειάζεται, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, είναι να περπατάμε περισσότερο, να προσέχουμε τη διατροφή μας και ιδιαίτερα όσον αφορά στα λιπαρά, τη ζάχαρη και το αλάτι και να λαμβάνουμε τα ωφέλιμα, υπάρχοντα φάρμακα, όπως οι στατίνες (πρόκειται για τα φάρμακα που ρίχνουν τη χοληστερόλη).
Αντίστοιχης σημασίας, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι το ανοσοκατασταλτικό φάρμακο ραπαμυκίνη (χρησιμοποιείται για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεταμοσχευθέντες ασθενείς) και η ουσία ρεσβερατρόλη (υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών).
«Η διαδικασία της γήρανσης είναι πολύπλοκη από βιολογικής πλευράς, αλλά όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας συνηγορούν ότι ο τρόπος ζωής και η διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αν θα έχει κάποιος μια μακρά και υγιή ζωή ή όχι», δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής Ντέιμ Κάρεν Ντάνελ.

Πηγή: onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.