Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19.12.2014: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, ανοίγουν τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης & Αλληλεγγύης στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62), την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, ομάδες κατασκευών, χορό-τραγούδι, μπουφέ με παραδοσιακά γλυκίσματα και αλμυρές δημιουργίες και δώρα για τους μικρούς μας φίλους από τον «Άγιο Βασίλη». Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου θα πραγματοποιηθεί Bazaar ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, παιχνιδιών, ρούχων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Την ίδια ημέρα επίσης θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα κ.α) σε δεκάδες ωφελούμενες οικογένειες από το Δήμο Κορινθίων. Οι συμπολίτες μας επιλέγονται ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, με βασικά κριτήρια το εισόδημα και τον αριθμό των μελών των οικογενειών. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια.
Τέλος το πρωινό της Παρασκευής θα επισκεφθούν τις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορίνθου, στα πλαίσια προγραμματισμένης ενημέρωσης σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούνται. Επίσης θα προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα που έχουν συλλέξει, τα οποία θα μοιρασθούν στους ωφελούμενους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανέφεραν σε κοινό τους μήνυμα:
«Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Λυκείου Κορίνθου που αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία παραμένει ενωμένη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μας γεμίζουν ελπίδες για το μέλλον. Η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το άμεσο αντίδοτο για την ανακούφιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Καλούμε τις οικογένειες των ωφελουμένων του προγράμματος, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης, ώστε να διαδώσουμε το μήνυμα των ερχόμενων Εορτών, πως δεν πρέπει να αφήσουμε να περνάει κανένας Κορίνθιος την κρίση μόνος».
Την εκδήλωση στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.