Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ!

Γιατί το να περιμένεις αυτόν που αγαπάς είναι δύσκολο αλλά αξίζει!
Όπως λέει κι ο Ζακ Λακάν «Αγαπάμε για να αγαπηθούμε». Ακούγεται εγωιστικό, όμως είμαστε ευάλωτοι. Είμαστε άνθρωποι και αυτό το ελάττωμα της αγάπης, μπορεί ωστόσο να κάνει τη ζωή κάποιου άλλου καλύτερη. Είμαστε ευάλωτοι κι αυτό το δηλώνει η ίδια μας η ύπαρξη.
Είναι η αγάπη σου. Εκείνος ή εκείνη που σκέφτεσαι και χαμογελάς αυτόματα. Χαίρεσαι αν ξέρεις ότι είναι καλά, αλλά δυστυχώς για εσένα, τα πράγματα δεν είναι όπως τα θες: Δεν είστε μαζί. Καμιά φορά, αξίζει όμως. Να περιμένεις.
Αν είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος/η ότι ταιριάζεις με αυτό το άτομο, αν γι’ αυτόν/ή νιώθεις πραγματικά συναισθήματα, πολλές φορές είναι ανούσιο να σπαταλάς την ενέργειά σου σε πλατωνικές σχέσεις ή σε βραδιές που απλά ικανοποιούν τα ένστικτά σου. Σίγουρα, νιώθεις εγωισμό όταν δεν έχεις αυτό που θες ή ακόμα κι ανεπαρκής. Ίσως όμως μια άλλη σχέση, μια άλλη συνεύρεση, να σου καλύπτει απλά επιφανειακά το κενό που νιώθεις, επειδή δεν έχεις αυτό που πραγματικά θες. Επίσης, αυτή η νέα σχέση υπάρχει με σκοπό να θρέφει την ανασφάλειά σου. Σ’ αυτήν την σχέση δεν δίνεις ουσιαστικά, απλά μένεις, για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω στη ζωή σου. Η στάση σου όμως εμπεριέχει μια αντίφαση. Μπορείς; Τότε γιατί πρέπει να έχεις κάποιον δίπλα σου για να αλλάξεις σελίδα; Ειδικά στην περίπτωση που δεν σε εκφράζει…
Καμιά φορά μία νέα σχέση ή το να αποφεύγεις συνέχεια να μείνεις μόνος/η σου, στην περίπτωση που αγαπάς κάποιον/α αλλά δεν μπορείς να τον/την έχεις, είναι για εσένα τον ίδιο, χάσιμο χρόνου. Ουσιαστικά έτσι, απομακρύνεσαι από τα δικά σου θέλω, λες ψέματα στον εαυτό σου και τελικά …δεν είσαι ο εαυτός σου. Συμμετέχεις σε μια αλληλεπίδραση και χωρίς συναίσθημα, προσπαθείς να επιβάλεις πράγματα σε εσένα. Με λίγα λόγια, κάνεις δραστηριότητες που δεν σε εκφράζουν και καταναγκάζεις τον εαυτό σου να αισθανθεί κάτι που μάλλον δεν θέλει.
Επιπλέον, αν υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που δεν διευκολύνει τη σχέση σας, ίσως αξίζει να περιμένεις. Μπορεί να είναι ένα προσωρινό τέλμα που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί, όπως ο στρατός, κάποιες υποχρεώσεις στη δουλειά, μια δύσκολη κατάσταση, η απόσταση. Καμιά φορά μπορεί η περίοδος να μην είναι κατάλληλη. Όλα αυτά μπορούν να σας απομακρύνουν, αν όμως υπάρχει αληθινή αγάπη, μην εμποδίσεις τον εαυτό σου να αγαπά και να ελπίζει σε εσάς. Άλλωστε οι μεγάλες αγάπες δεν έχουν πάντα καλό timing. Πρέπει σε κάθε περίπτωση πάντως, να μην πιέσεις την κατάσταση, γιατί αυτό σίγουρα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αρκεί το αγαπημένο σου πρόσωπο να ξέρει ότι θα είσαι εκεί κι ότι σέβεσαι πραγματικά την κατάσταση και τις ανάγκες του.
Ακόμη, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τους ίδιους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει να χτίσει μια σχέση, να γνωρίσει περισσότερο τον άλλον, να χτίσει την εμπιστοσύνη. Μπορεί να έχει πληγωθεί ήδη μια φορά από μία προηγούμενη σχέση και να είναι πιο προσεκτικός κι επιφυλακτικός. Μην ξεχνάς πως κι εσύ κάποτε είχες πληγωθεί. Μόνο όταν κι οι δύο είστε έτοιμοι, θα αφιερωθείτε στην πραγματική αγάπη. Και μπορεί ο έρωτας να είναι κεραυνοβόλος, καμιά φορά όμως, αυτός που διαρκεί είναι εκείνος που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός.
Ακόμα κι αν τελικά οι δρόμοι σας δεν συναντηθούν ποτέ, θα ξέρεις ότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες. Επειδή, ένιωθες πως ταίριαζες πραγματικά με αυτό το άτομο. Θα το ακούσεις, θα του μιλήσεις, θα το προσεγγίσεις. Καμιά φορά ωστόσο τα πράγματα δεν γίνονται όπως ιδανικά τα σκεφτόμαστε. Όμως στο τέλος, θα ξέρεις ότι αφιέρωσες όσο χρόνο μπορούσες. Καλύτερα να τολμάς! Παρά να περιφέρεσαι με έρωτα-άλλο έρωτα-κενό.
Μέσα από την αναμονή αυτή, μερικές φορές συνειδητοποιείς πως χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Πως μάλλον αυτή είναι η λύση σου. Μέσα από την περισυλλογή και τον εσωτερικό διάλογο, θα προβληματιστείς για ποιο λόγο τελικά περιμένεις και τι είναι αυτό που σε κάνει να αγαπάς τόσο πολύ αυτό το άτομο. Πιθανότατα, να ανακαλύψεις κάτι για εσένα ή να ορίσεις τη θέση που θέλεις να έχεις σε μια σχέση από τώρα και στο εξής.

Πηγή: http://geekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.