Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!

Aγαπάς κάποιον όταν τον προσέχεις πιο πολύ απ’ τον εαυτό σου
Λίγες φορές στη ζωή μας έχουμε πει σε κάποιον πως τον αγαπάμε. Τις πιο πολλές φορές απλά δε θέλουμε να τον τρομάξουμε ή νιώθουμε άβολα να μοιραστούμε κάτι τόσο προσωπικό κι ευαίσθητο. Δεν αναφέρομαι όμως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάποιες φορές δε λέμε τη μαγική φράση απλά επειδή δεν ξέρουμε αν όντως την εννοούμε.
Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος πως αγαπάς κάποιον αληθινά; Ο κόσμος μπερδεύει την έννοια της λέξης με σκέψεις περί διάρκειας κι έντασης της σχέσης. Αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή στη πραγματικότητα. Γνωρίζεις πως αγαπάς κάποιον πραγματικά όταν τον προσέχεις πιο πολύ απ’ τον εαυτό σου. Όταν συναισθήματα όπως η ζήλια κι ο εκνευρισμός αντικαθίστανται από ανησυχία για την ευημερία του συντρόφου σου. Τότε ξέρεις πως δεν είναι απλά έρωτας.
Πόσο σκέφτεσαι τον άλλον πριν πέσεις για ύπνο και πόσο έντονα συναισθήματα λες στη παρέα σου πως σε κάνει να νιώθεις δεν είναι ενδείξεις αγάπης, αλλά μονάδες μέτρησης του έρωτα. Οι πράξεις που δηλώνουν φροντίδα είναι αυτές που σε κάνουν να καταλάβεις πραγματικά πως κάποιος είναι σημαντικός στη ζωή σου. Όταν σε νοιάζει πιο πολύ ο άλλος να είναι ασφαλής και καλά, παρά στη ζωή σου, τότε γίνεται διάφανα πασιφανές πως η σχέση μεταξύ σας είναι πλέον σχέση ανάγκης.
Κινήσεις όπως ένα χάδι στα μαλλιά, ένα φιλί στο μέτωπο και μια αγκαλιά σφιχτή δηλώνουν πολλά συναισθήματα ανησυχίας και μεταφράζονται συχνά σαν αγάπη, όμως μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν κάποιον. Από την άλλη, το μαγείρεμα μιας σούπας όταν ο άλλος είναι άρρωστος, μια σιωπηλή αγκαλιά μακράς διαρκείας όταν είναι στεναχωρημένος κι ένας αναστεναγμός βαρύς, όταν είναι μακριά, θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι η σχέση μεταξύ σας αρχίζει και θυμίζει πολύ την οικογένεια.
Η προσοχή που έρχεται πακέτο με την αγάπη, όμως, δεν είναι πάντα της προστατευτικής φύσης. Η προσοχή που απαιτείται από δυο συντρόφους είναι απόρροια και κάποιου άλλου παράγοντα. Του πόσο χρόνο αφιερώνεις στη σχέση σου. Θα έχετε διαπιστώσει πολλές φορές ότι ο χρόνος που αφιερώνεις στο ταίρι σου γίνεται συχνά ένας από τους λόγους που έχετε δεθεί τόσο ή και αιτία για καυγά σε περίπτωση που αυτός είναι λίγος. Βλέπετε, ο κόσμος αντιλαμβάνεται την διαφορά αφιέρωσης χρόνου μεταξύ δυο ανθρώπων σαν αδιαφορία κι όποιος αφιερώνει τον περισσότερο συχνά νιώθει παραμελημένος και αμφισβητεί την αγάπη του συντρόφου του. Αυτό συμβαίνει διότι έχει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό δίκιο.
Ο χρόνος που αφιερώνεις σε έναν άνθρωπο είναι άμεσα συνδεδεμένος με το πόσο μεγάλη προτεραιότητα τον θεωρείς στη ζωή σου. Αντιστρόφως ανάλογα θα διαπιστώσετε και πολλά ζευγάρια να διαλύονται έπειτα από πολύ χρόνο σε απόσταση. Αρχικά τα μηνύματα και οι κλήσεις να ελαττώνονται, επειδή όσο και ν’ αγαπάς κάποιον, όταν ο χρόνος που μοιράζεστε ελαττώνεται η αγάπη αποδυναμώνεται.
Η αφιέρωση χρόνου και φροντίδας οδηγεί σε αγάπη κι η αγάπη οδηγεί σε αφιέρωση χρόνου και φροντίδας. Ένας φαύλος κύκλος που μας έχει κάνει μονογαμικά όντα και ικανούς να αγαπήσουμε πραγματικά. Έναν μόνο άνθρωπο. Η έλλειψη αγάπης όμως οδηγεί σε ελλιπή αφιέρωση χρόνου και φροντίδας κι αντίστροφα, με την έλλειψη κοινού χρόνου και ενδιαφέροντος η αγάπη θα σβήσει. Αποτελεί ικανότητα του ανθρώπου που τον κάνει ανθεκτικό στην συναισθηματική επιβίωσή του. Με τη δυνατότητα να ξε-αγαπήσει ακόμα και μετά απ’ τις πιο έντονες σχέσεις, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να τον φοβίσει.
Όλα όσα ζήσεις θα ξεπεραστούν αν το χρειαστείς. Κι αν όχι, θα δυναμώνουν μέχρι να πεθάνεις. Όμως έμαθες να ξεχωρίζεις την αγάπη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να διαχωρίζεις την αγάπη απ’ τον απλό έρωτα. Το πιο έντονο συναίσθημα ήταν ανέκαθεν όμως να είσαι σίγουρος πως σε αγαπούν. Αυτό δεν μπορείς να το μπερδέψεις, όσους κανόνες κι όσα παραδείγματα και να σου παρουσιάσουν. Όταν κάποιος σε αγαπάει, οι αμφιβολίες εξαφανίζονται.

Επιμέλεια κειμένου Alex Stinson: Ελευθερία Παπασάββα.
Πηγή: http://geekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.