Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΠΩΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ;

Image result for ΠΩΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ;
Οι ξένες γλώσσες έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και σε πολλές περιπτώσεις η εκμάθηση μιας μόνο δεν επαρκεί στη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία. Ποια είναι όμως τα οφέλη που αποκομίζει το παιδί από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία; 
  • Το βασικό και προφανές είναι ότι μορφώνεται περαιτέρω και «εξοπλίζεται» με εφόδια για μια καλύτερη επαγγελματική πορεία του σε βάθος χρόνου. Απλά θα πρέπει να δείτε ποια/ποιες γλώσσα/γλώσσες είνα της αρεσκείας του και να μην το πιέσετε να μάθει περισσότερες από όσες είναι διατεθειμένο ή κάποια που δεν του αρέσει.
  • Εκτός από ένα πρόσθετο προσόν που θα του δώσει προβάδισμα για θέσεις εργασίας στο μέλλον, ανοίγει διάπλατα η προοπτική να εργαστεί στο εξωτερικό αν τα πράγματα στη χώρα μας παραμείνουν ως έχουν και τα επόμενα χρόνια.
  • Η εκμάθηση ξένης γλώσσας βοηθάει μακροπρόθεσμα στην περαιτέρω κοινωνικοποίηση του παιδιού σας, με δεδομένο ότι θα έχει τη δυνατότητα να συνεννοείται με ανθρώπους άλλων χωρών. Φανταστείτε αντίστοιχα πόσο άβολα νιώθουν σε τέτοιες περιστάσεις άνθρωποι που δε γνωρίζουν ούτε καν αγγλικά!
  • Δίδεται η δυνατότητα στο παιδί σας να κάνει (όταν μεγαλώσει) ταξίδια σε διάφορους προορισμούς χωρίς να αγχώνεται αν θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τους ντόπιους για απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Όχι και από τα πιο σημαντικά οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών, όμως δεν πρέπει να περνάει και απαρατήρητο.
  • Μπορεί να μη γίνεται συνειδητά, όμως το παιδί μπορεί να συγκρίνει μια ξένη γλώσσα με τη μητρική του και να διαπιστώνει διαφορές και ομοιότητες στη γραμματική, το συντακτικό κτλ. Μια διαδικασία που καλλιεργεί την κριτική του σκέψη και το βοηθάει να κατανοήσει εις βάθος τις δύο γλώσσες.
  • Τέλος, μέσα από την εκμάθηση ξένων γλωσσών, θα μπορέσει να κατανοήσει την κουλτούρα άλλων πολιτισμών, μελετώντας ενδεχομένως και ξενόγλωσσα συγγράμματα. Άρα περαιτέρω έμμεση μόρφωση!
Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.