Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΕΜΦΥΛΙΟ!

Απάντηση Τσίπρα σε Σκουρλέτη - διαφωνούντες βουλευτές στο παρά πέντε του επώδυνου συμβιβασμού

 Image result for ΣΥΡΙΖΑ,
Οι έντονες διαφοροποιήσεις και οι διαστάσεις «εμφυλίου» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ενός επερχόμενου επώδυνου συμβιβασμού με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά του κ. Τσίπρα, που, προφανώς, εκλαμβάνει τις αντιδράσεις και ως μηνύματα αμφισβήτησής του.
Στον απόηχο της δημόσιων ενστάσεων του κ. Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ, αλλά και των υπόγειων αντιδράσεων από βουλευτές, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει: «Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «αν τη συμφωνία μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής». 
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να πετύχει μικρές βελτιώσεις σε επιμέρους σημεία των προτάσεων που έδωσαν οι θεσμοί. Στις συντάξεις επιδιώκει να είναι σταδιακή η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ενώ το ΔΝΤ θέλει να εφαρμοστεί εφάπαξ το 2020. Στα εργασιακά, η τρόικα απέσυρε το αίτημα για την αύξηση των ομαδικών απολύσεων και το λοκ-άουτ, αλλά επιμένει να μη γίνει καμία αλλαγή στις συλλογικές συμβάσεις. Στα αντίμετρα έγινε δεκτό το αίτημα της Αθήνας για μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ με όφελος 180 εκατ. ευρώ. Οι θεσμοί περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τα σημεία των προτάσεών τους, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής – πιθανόν την επόμενη εβδομάδα– και να κλείσει η τεχνική συμφωνία.
Πηγή: kathimerini.newspaperdirect.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.