Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο 
Image result for ήθος
Και μια ελληνική παροιμία λέει: "αν δεν αστράψει δεν βροντά και αν δεν βροντά δε βρέχει. "Και μια δεύτερη ότι: "ότι είναι στραβό σήμερα ίσως να είναι ίσιο αύριο. "Και μια τρίτη: "μικρή πουρνάρα τρανός λαός".
Η εντιμότητα και η εξέλιξη, ίσως να έχουν μια σύνδεση μεταξύ τους. Για να μπορέσει κάποιος να εξελιχθεί και να γίνει αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο, αυτό που πρώτα η κοινωνία οσμίζεται είναι το ήθος του.
Ας υποθέσουμε άτομο σε δημόσιο αξίωμα που δεν είναι έντιμο. Δεν θα μπορέσει για την ποιότητα του βίου του και τα πεπραγμένα του, να σταθεί στην καρέκλα παρά μερικές στιγμές. Τα αρπακτικά, μόλις μυριστούν είδηση, έχουν ξετεντώσει το θέμα και ο διασυρμός του ατόμου είναι βέβαιος. Η εξέλιξη όμως, έχει να κάνει με την ποιότητα των ατόμων της εξουσίας. Και τα άτομα που ανακατεύονται σε αυτή θα πρέπει να είναι απολύτως ακέραια.
Μόνο σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου συγχωρούνται τρόπον τινά οι αποκλίσεις. Κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι του δημόσιου βίου θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και πρώτοι αυτοί να στηρίζουν καταστάσεις που αφορούν το δημόσιο καλό. Έτσι, η εντιμότητά τους θα πρέπει να είναι ανάλογη με το ήθος τους και να αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση.
Image result for ήθος
Σήμερα, υπάρχουν παραδείγματα ανέντιμων ανθρώπων στην πολιτική,που δεν έχουν πάρει το μάθημα της δικαιοσύνης που τους αρμόζει, παρότι οι πράξεις τους έχουν ζημιώσει έθνη ολόκληρα. 
Δεν είναι δυνατόν να εξελιχθεί μία χώρα, να προχωρήσει μπροστά ένα έθνος, αν δεν καταφέρει να κόψει το κεφάλι που βρωμάει και να πετάξει το ψάρι στις γάτες. 
Είναι αδιανόητο, σήμερα που η τεχνολογία μας παρέχει στο σπίτι μας την είδηση, να μην έχουμε την βούληση να αντιμετωπίσουμε τους ανέντιμους που οδηγούν τα συμφέροντά μας σε ναυάγιο.
Φταίει κατά την ταπεινή μου γνώμη το ότι έχουμε προδοθεί τόσες φορές από το ίδιο σύστημα και τώρα αυτό το έχουμε απαξιώσει.
Φταίει κατά την ταπεινή μου γνώμη το ότι δίνουμε πάντα περισσότερα από όσα παίρνουμε και έχουμε εξαντληθεί και οικονομικά και συναισθηματικά.
Φταίει κατά την ταπεινή μου γνώμη το ότι η παιδεία μας δεν είναι αρκετή για να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τους "μάγους" που προσφέρουν τις απαιτούμενες λύσεις με αποτέλεσμα να πέφτουμε συνεχώς σε παγίδες.
Ναι, χρειάζεται να βρεθεί ένα έντιμο άτομο, με απόλυτο ήθος και αξίες, που να έχει τη βούληση να γίνει νοικοκύρης του σπιτιού αυτού. Γιατί ως εδώ και όχι άλλο παραπέρα. Έχει και η υπομονή τα όριά της.

* Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.