Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!


Βουνά, δάση, λίμνες, δρομάκια, άλογα και λιχουδιές είναι τα σωστά συστατικά, που μάλλον όλοι θα συμφωνούσαμε, για τη δημιουργία μιας αξέχαστης ιστορίας
Τα Τρίκαλα Κορινθίας άνοιξαν όλα τους τα χαρτιά στο τραπέζι, και μας απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ιστορία που θα χωθεί σε συζητήσεις καναπέδων ρετιρέ, αλλά και σε παραμύθια παιδικών κρεβατιών. 
Το νεοσύστατο Trikala Korinthias Network, όπως ένας έμπειρος μαέστρος, δίνει ρυθμό στη μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και εμπειριών που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στον πανέμορφο και πολυμορφικό αυτό τόπο. Μια ονειρεμένη απόδραση για όλα τα γούστα σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που καλωσορίζει επισκέπτες του εξωτερικού μετά από πολύωρο ταξίδι, αλλά και Έλληνες επισκέπτες που αυθόρμητα τους δημιουργήθηκε η επιθυμία για μια εκδρομή σε κοντινό προορισμό, και τελικά θυμίζει εκείνο το ένα σοκολατάκι από το κουτί που έκανε τη διαφορά.
Το Trikala Korinthias Network, ένα δίκτυο επιχειρήσεων που στόχο έχει την τουριστική ενίσχυση προώθηση της περιοχής και την των υπηρεσιών της κάθε μίας επιχείρησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε συνεργασία με τα μέλη του, ανεβαίνουν υψόμετρο και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του τόπου.
Τρεις οικισμοί, χτισμένοι στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη, πάνω στα ερείπια του αρχαίου Μύσαιου, σε υψόμετρο 900-1060 μέτρων κρύβουν όσα θες να ζήσεις ξανά και ξανά, και μπορούν να γεμίσουν 365... σκέψεις.
Τα Τρίκαλα Κορινθίας δε θα μπορούσαν να μας επιφυλάσσουν καλύτερη υποδοχή από εκείνη που μας περίμενε στο mountain resort Πλειάδων Γη, στον πανέμορφο οικισμό των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας. Ένα υπέροχο ξενοδοχείο της περιοχής δείγμα του υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και των υπόλοιπων μονάδων διαμονής των μελών του δικτύου.
Σε υψόμετρο 900 μέτρων πρωταγωνιστεί η γραφική συνοικία των Κάτω Τρικάλων, στο κάδρο που δημιουργεί η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού κόλπου που φαίνεται στον ορίζοντα, μήκους 127 χιλιομέτρων και η άγρια αλλά φιλόξενη ομορφιά του βουνού. Όλοι οι δρόμοι του οικισμού μας οδηγούν σε μια πετρόκτιστη πλατεία, με δύο υπερ-αιωνόβια πλατάνια, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις γεύσεις των τοπικών εδεσμάτων. Εκτός από το βλέμμα και το στομάχι, η συνοικία ακουμπάει και τις αισθήσεις εκείνων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό, με μία μόνο επίσκεψη στον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου, που χρονολογείται στον 10ο αιώνα.
Η εξερεύνηση συνεχίζει στη συνοικία των Μεσαίων Τρικάλων, η οποία προσφέρεται για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους παραδοσιακούς ξενώνες. Χτισμένοι με στοιχεία μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που ενσωματώνονται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον του τόπου και με εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν δραστηριότητες για όλους τους επισκέπτες ανεξαρτήτως ηλικίας. Και η χαλάρωση υποδέχεται την περιπέτεια, καθώς η μετάβαση στο οροπέδιο της Ζήρειας και το χιονοδρομικό κέντρο είναι σε απόσταση αναπνοής. Το χιόνι, λόγω εποχής, έχει δώσει τη θέση του στον φθινοπωρινό ήλιο, και η ένταση των baby lifts που κατά τη χειμερινή περίοδο οδηγούν στις πίστες, έχει αντικατασταθεί από την ηρεμία των αλόγων που απολαμβάνουν τη συντροφιά των επισκεπτών.
Το ταξίδι συνεχίζεται σε μια διαδρομή που προσφέρει θέα στη λίμνη Δασίου, η οποία απλώνεται στην αγκαλιά των πλαγιών της Ζήρειας. Αν και αυτήν την εποχή η λίμνη είναι ξερή, δεν παύει να κόβει την ανάσα και να μας αφήνει ανυπόμωνους για όλα τα διαφορετικά χρώματα που μπορεί να φορέσει μέσα σε 4 εποχές.
Κουβαλώντας τη θέα της Ζήρειας στην πλάτη, ακολουθούμε ένα μονοπάτι 1.5 περίπου χιλιομέτρου, και φτάνουμε στο σχεδόν ερημικό χωριό του Κάτω Ταρσού Φενεού; ένα μαγευτικό μέρος αποτελούμενο από μεγάλους κάθετους βράχους. Κρυμμένο σε μια από τις πολλές ακανόνιστες σχισμές των βράχων ανακαλύπτουμε το μικρό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Παναγιά του Βράχου και αναπτύσοντας τις εκπαιδευτικές μας γνώσεις μαθαίνουμε ότι φημολογείται πως λειτουργούσε σαν κρυφό σχολειό και καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Η λίμνη Δόξα αποτελεί την επόμενη στάση μας, η οποία, σε υψόμετρο 880 μέτρων, καλύπτει ανάγκες και επιθυμίες όλων των μελών μιας οικογένειας, ενός ρομαντικού ζευγαριού ενός φυσιολάτρη. Η ιππασία, η πεζοπορία και η ποδηλασία με φόντο το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και τον φθινοπωρινό (ή χειμερινό) ουρανό προσφέρουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Η λίμνη Δόξα όμως προσφέρει στο ταξίδι μας και μια νότα μυστηρίου, λόγω του μυστικού που κρύβει στο βυθό της, και πρόκειται για το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο πολλοί επιχειρούν να γνωρίσουν από κοντά, βουτώντας στα κρύα νερά της.
Η τελευταία εξερεύνηση του ταξιδιού, πραγματοποιείται στο εξαιρετικό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο προσφέρει μια πιο ‘οργανωμένη’ εικόνα της θέας του, δηλαδή της λίμνης Στυμφαλίας. Όσο εμείς φανταζόμαστε την ιστορία της λίμνης μέσα από τη μυθολογία, κατά την οποία συνδέεται με τον έκτο Άθλο του Ηρακλή, καθώς αποτελεί την περιοχή στην οποία εκείνος αντιμετώπισε τις Στυμφαλίες Όρνιθες, οι δύο ενότητες του μουσείου πλαισιώνουν τη σκέψη μας με πληροφορίες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και με τον τρόπο που αυτό επηρέασε την εξέλιξη της ανθρώπινης δραστηριότητας του τόπου.
...για το τραπέζι
Εκτός από περιπέτεια, πολιτισμό και μαγικές εικόνες, τα Τρίκαλα Κορινθίας προσφέρουν και εξαιρετικές επιλογές.. για το τραπέζι. Εκτός από τοπικά λουκάνικα, γουρουνοπούλες και χειροποίητες πίτες που προσφέρονται στις ταβέρνες τις περιοχής, ξεχωρίσαμε τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται με πολύ φροντίδα στην παραδοσιακή ταβέρνα «Στου Δεκλερή», των Άνω Τρικάλων. Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψει κανείς τα τοπικά εδέσματα θα ήταν κρασί από το τοπικό οινοποιείο Μαντά, που προσφέρει μια ποικιλία κρασιών, όπως αγιωρτγίτικο «Βαγένι» και ημίγλυκο οίνο «Μελίπνοον». Και καθώς η μέρα πρέπει να ‘κλείνει’ με μια χαλαρωτική συζήτηση των όσων προηγήθηκαν, ανακαλύψαμε δύο ιδανικά μέρη για να τη φιλοξενήσουν κατά τη βραδινή σας έξοδο; το στιλάτο «900 meters» και το φιλόξενο «Αλφαβητάριο». Και επειδή η επιστροφή από ένα μαγικό μέρος όπως αυτό μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη, προτείνεται μια στάση στο οινοποιείο της οικογένειας Μπαΐρακτάρη στη Νεμέα, για μια ακόμη μοναδική οινογνωσία στο κελάρι του πανέμορφου κτιρίου, που μας ταξιδεύει με γεύσεις και αρώματα.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.