Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΧΑΠΙ!

Σίγουρα θα συμφωνήσετε ανακαλώντας πως νιώσατε την τελευταία φορά που μυρίσατε λεμόνι.


Δεν είναι λίγες ούτε καν ολοκληρωτικά μελετημένες οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι γυναίκες το αγαπούνε σε πολλά επίπεδα, είτε στην κουζίνα βάζοντάς το στα φαγητά τους και στα λιποδιαλυτικά τους ροφήματα, είτε σε μάσκες ομορφιάς και αντιγήρανσης, είτε ως μέσο πρόληψης και ίασης, ιδιαίτερα τους κρύους και φιλάσθενους μήνες του χειμώνα. 
Μια ακόμη ιδιότητά του λεμονιού έρχεται λοιπόν να προστεθεί στη λίστα και αυτή τη φορά, αφορά στη μείωση του άγχους και των αποτελεσμάτων του. Ομάδα επιστημόνων κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα πως η μυρωδιά και μόνο του λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών από την οικογένεια των κιτροειδών, ρίχνουν τα επίπεδα στρες σε εντυπωσιακό βαθμό.

Σύμφωνα με το Journal of Alternative and Complementary Medicine, μελέτη που διεξήχθη έβαλε τους συμμετέχοντες για 10 λεπτά να μυρίζουν το yuzu, ένα γιαπωνέζικο εσπεριδοειδές που μοιάζει πολύ με λεμόνι. Αφού πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος διαπίστωσαν σημαντική μείωση στην αίσθηση άγχους, κατάθλιψης, κούρασης και θυμού. Μάλιστα η ηρεμιστική επήρεια κράτησε για αρκετή ώρα μετά, κάνοντας τους επιστήμονες να επιβεβαιώσουν πως αυτή η μυρωδιά έχει εντυπωσιακά ευεργετικές ιδιότητες.


Πηγή: health4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.