Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

«Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! »


Να πάρουν μία σταθερή θέση κατά της σεξουαλικής βίας και του μισογυνισμού οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι άνθρωποι καλεί σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει πέσει θύμα κακοποίησης, μιας από τις πιο φρικιαστικές, επίμονες και διαδεδομένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει ο κ. Γκουτιέρες.
«Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει τις ρίζες της στους αιώνες της ανδρικής κυριαρχίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ανισότητες μεταξύ των φύλων που τροφοδοτούν την κουλτούρα του βιασμού είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα ανισορροπίας της εξουσίας» εξηγεί ο Αντόνιο Γκουτιέρες. Επίσης, ο βιασμός εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ένα φρικτό όπλο πολέμου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο στιγματισμός, οι παρανοήσεις, ο περιορισμένος αριθμός καταγγελιών και η κακή εφαρμογή των νόμων διαιωνίζουν απλώς την ατιμωρησία, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία παράλληλα σημειώνεται ότι «πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους επιζώντες, στους υπέρμαχους και στους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών».
«Πρέπει να προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και τις ίσες ευκαιρίες και να δώσουμε τέλος στον βιασμό και στη σεξουαλική κακοποίηση κάθε είδους» υπογραμμίζει ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.