Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘‘ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ’’ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

 


Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.

~ Οδυσσέας Ελύτης ~

Μητέρα: Ύπαρξη σύμβολο! Η απαρχή της ζωής! Η Γέννηση! Η Έμπνευση! Η Δημιουργία! Η Εξέλιξη!
Στην ύπαρξή της οφείλεται όλη η πλάση. Είναι ο πλάστης της οικογένειας. "Υφαίνει" τη ζωή της με την ζωή κάθε παιδιού. Μια αγκαλιά παντοτινά ορθάνοιχτη για τα θαυμαστά δημιουργήματά της. Απομακρύνει το Εγώ της και ξεδιπλώνει με σοφία την σπουδαιότητα του Εσύ.Καλλιεργεί με αγνότητα την πραγματική και σπουδαία έννοια της Αγάπης, χωρίς αντάλλαγμα. Το χάδι της λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, ασφάλειας, ανακούφισης στους φόβους της ψυχής και στις δοκιμασίες της ζωής. Είναι κοντά μας στο φως αλλά και στο σκοτάδι. Από εκείνη μαθαίνουμε ότι η προσφορά εξαγνίζει τη συνείδηση, αλλά και ότι η σημαντικότητα της μιας στιγμής θα αποτελέσει την ωραιότερη ανάμνηση μας.
Σε μια κοινωνία δομημένων ανισοτήτων και διακρίσεων είναι εκείνη που εμφανίζεται πλασμένη δυνατή για να ζήσει πολλαπλές και πολυδύναμες ζωές, ισορροπώντας με δυσκολία τους διαφορετικούς ρόλους, της γυναίκας, της μητέρας, της συζύγου, της αδελφής, της φίλης, της εργαζόμενης. Χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την ιερότητα της παρουσίας της, διεκδικώντας κοινωνικά δικαιώματα που της αναλογούν, σεβασμό και εκτίμηση στην μοναδικότητα της ύπαρξής της, ως ευγνωμοσύνη γι' αυτές τις φανερές αλλά και για τις κρυμμένες εσωτερικές καθημερινές μάχες που δίνει ανάμεσά μας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, είτε βρίσκονται ανάμεσά μας είτε δεν είναι πλέον στη ζωή αλλά εξακολουθούν, ως ουράνιες παρουσίες, να μας προσέχουν και να μας καθοδηγούν.

Ο
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
‘‘αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’ και Δημοτικός Σύμβουλος
Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.