Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΛΕΪΖΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ... ΟΠΛΟ ΛΕΪΖΕΡ!

Η απάντηση στα τρομακτικά όπλα λέιζερ είναι επίσης …όπλο λέιζερ!
Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι ραγδαία με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν ενίοτε και την πιο καλπάζουσα φαντασία. Ένα σύστημα άμυνας...
κατά λέιζερ υψηλής ισχύος που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς το οποίο φέρει την ονομασία Helios και το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε μη επανδρωμένα αεροχήματα, ανέπτυξε η αμερικανική εταιρία Adsys Controls, που εδρεύει στο Irvine της Καλιφόρνια.
Το βασικό σκεπτικό στην ανάπτυξη του Helios είναι εξαιρετικά απλό: προκειμένου να προκαλέσει ζημία ένα λέιζερ υψηλής ισχύος που χρησιμοποιείται για την προσβολή ενός στόχου θα πρέπει η δέσμη να παραμείνει εστιασμένο σε αυτόν για αρκετά δευτερόλεπτα. Το Helios λοιπόν παρεμβάλει το σύστημα που ελέγχει την εστίαση της δέσμης του λέιζερ!
Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα ανιχνεύει την επερχόμενη δέσμη λέιζερ και αναγνωρίζει τα κύρια χαρακτηριστικά της, όπως την ισχύ, το μήκος κύματος, τη συχνότητα παλμών και την πηγή. Στη συνέχεια παρεμβάλει το σύστημα εστίασης της επερχόμενης δέσμης λέιζερ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εστίαση επί του στόχου.
Το πως επιτυγχάνεται η παρεμβολή της εστίασης, δεν αποκαλύφθηκε από την Adsys Controls. Εικάζεται, ότι αυτό επιτυγχάνεται με την εκπομπή μίας δέσμης λέιζερ χαμηλής ισχύος, η οποία δημιουργεί στο σύστημα εστίασης και ελέγχου της επερχόμενης δέσμης λέιζερ την αίσθηση (παραδείγματος χάριν μέσω της δημιουργίας έντονης ανάκλασης) ότι ο στόχος έχει προσβληθεί.
Όμως, σε αυτή την περίπτωση το Helios, εφόσον εκπέμπει δέσμη λέιζερ επαρκούς ισχύος ώστε να παρεμβάλει τη διαδικασία στοχοποίησης – εστίασης, καθίσταται ορατό και κατά συνέπεια στόχος για τον εχθρό. Σε κάθε περίπτωση η μη αποδέσμευση πληροφοριών για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του Helios καθιστά οποιαδήποτε εκτίμηση παρακινδυνευμένη, ενώ είναι αυτονόητο ότι η αποτελεσματικότητα του θα διαπιστωθεί και καταμετρηθεί σε δοκιμές πεδίου. 

Πηγή: http://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.