Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Το Καλογεροπούλειο ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού άνοιξε τις πύλες του, για το κοινό, την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, το απόγευμα.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους ιδιαίτερα φροντισμένους χώρους του Ιδρύματος, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές του, γνωρίστηκαν με τους καθηγητές του, ενώ πραγματοποιήθηκαν δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα, ως επί το πλείστον σε μαθητές.
Το τετράωρο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε και αγιασμό, προσεγμένο με τεράστιο ενδιαφέρον και αποκορύφωμα την παρουσίαση των εκδηλώσεων, που είχαν προγραμματιστεί, από τον κ. Αλέξη Κωστάλα.

΄Αψογοι οικοδεσπότες, τόσο η Πρόεδρος κ. Μαρία Χρισταρά όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι σκοποί του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, έργο ζωής του αείμνηστου ιδρυτού του Νικόλαου Καλογερόπουλου, ο οποίος είχε πει ότι ''Ο Σκοπός μας είναι ο Δρόμος μας'', είναι:
1.-Η προβολή και διάδοση κάθε τέχνης με τη διοργάνωση εκθέσεων, διαλέξεων, μαθημάτων, στο κοινό και τη μαθητιώσα νεολαία, κυρίως της Κορινθίας.
2.-Η προβολή, διάδοση και συντήρηση του συγγραφικού και φιλοσοφικού έργου του ιδρυτή, η προβολή και καλλιέργεια της φιλοσοφικής σκέψης γενικά, με έμφαση στη Γνωσιολογία, Αισθητική και τη Φιλοσοφία της Τέχνης.
3.- Η χρήση των εσωτερικών και υπαίθριων χώρων του Ιδρύματος για επιστημονικά, φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά Συνέδρια και Συνεντεύξεις.
4.-Η έκδοση βιβλίων σχετικών με το συγγραφικό και φιλοσοφικό έργο του Ιδρυτή στην ελληνική ή άλλες γλώσσες.
5.-Η διοργάνωση και διεξαγωγή στους χώρος του ιδρύματος ή άλλους κατάλληλους χώρους ρεσιτάλ αποκλειστικά και μόνο έργων κλασικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών ή φολκλορικής μουσικής χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αποκλειομένου απολύτως κάθε άλλου είδους μουσικής και εκδηλώσεως (ως π.χ. τζαζ, ρεμπέτικο, μπουζούκι, ελαφρά μουσική κλπ).
6.-Η απονομή ανά διετία Διεθνούς βραβείου, επονομαζόμενου "βραβείο kaloy" κατά ποσό οριζόμενο εκάστοτε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, σε συγγραφείς ή ερευνητές της Φυσικής ή Μικροφυσικής ή Βιολογικής ή Ψυχολογικής επιστήμης και της Φιλοσοφίας με εργασίες που αποδεικνύουν ή αναθεωρούν φιλοσοφικές θεωρίες που αφορούν τη Γνωσιολογία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει εκάστοτε το φορέα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, ο οποίος θα συνιστά επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη Φιλοσοφία και τις ανωτέρω επιστήμες, προς επιλογή των δικαιουμένων του βραβείου Kaloy.
7.-Η πραγματοποίηση κάθε άλλης ενέργειας ή πρωτοβουλίας που σχετίζεται με τους ανωτέρω σκοπούς του Ιδρύματος, όπως προτείνεται κατά την τακτή πλειοψηφία από το Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα λειτουργούν Τμήματα Ζωγραφικής, Θεατρικό Εργαστήρι και Μαθήματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, ενώ στο Καλογεροπούλειο Ωδείο λειτουργούν τμήματα Κλασσικής Μουσικής, Μοντέρνας Μουσικής, Ανωτέρων Θεωρητικών, Παραδοσιακής Μουσικής, Βυζαντινής Μουσικής, Μουσικής Προπαιδείας. 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος.









Ο κ. Αλέξης Κωστάλας



Η οικογένεια του κ. Τάκη Πρωτοπαππά από την Περαχώρα
Η κα Μαρία Χρισταρά

Από αριστερά: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτσης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.