Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ!

Επιμέλεια: Εφημέριος Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος


Ο αοίδιμος Αρχιμανδρίτης κύρος Σωφρόνιος (κατά κόσμον Σπυρίδων) Μάγειρας του Κων/νου και της Ιωάννας, εγεννήθη την 17ην Ιουνίου 1964 στο Λουτράκι Κορινθίας. Μικρός έμεινεν ορφανός από πατέρα, ανατραφείς από την ευσεβή και πιστή μητέρα του. 
Παιδιόθεν εθήτευσε πλησίον του μακαριστού Γέροντός του κυρού Χρυσοστόμου Πιντέρη, εφημερίου του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, από τον οποίον άριστα εξεπαιδεύθη εις τα της Εκκλησίας και τα της πνευματικής ζωής.
Τα εγκύκλια γράμματα εσπούδασε εις την γενέτειρα του, αποφοιτήσας από το Λύκειον Λουτρακίου και ωλοκλήρωσε τις σπουδές του εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών, φοιτήσας και στην Θεολογική Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εγένετο Μοναχός εις την Ι. Μονήν Παναγίας Βράχου Νεμέας, καρείς Μεγαλόσχημος την 24ην Μαΐου 1987 και διηκόνησεν ως Ηγουμενοσύμβουλος αυτής έως της εκδημίας του.
Διάκονος εχειροτονήθη την 8ην Σεπτεμβρίου 1986 εις τον Ι. Ναόν Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου και Πρεσβύτερος την 16ην Οκτωβρίου 1988 εις τον Ι. Ναόν «Το έργον του Αποστόλου Παύλου» του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα.
Αρχιμανδρίτης εγένετο την 22αν Φεβρουαρίου 2006.
Υπηρέτησεν ως Διάκονος εις τον Ιερόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και ως Εφημέριος εις τους Ι. Ναούς Αγίου Ιωάννου Ισθμίας, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίων Θεοδώρων, και εις τον Ι. Ναόν Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.
Υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου ανετέθησαν εις αυτόν καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Κορίνθου από του έτους 2008 και από του έτους 2013 καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Λουτρακίου.
Διηκόνησε με απόλυτη πιστότητα, εργασθείς εξόχως αποδοτικώς εις το Θείον Κήρυγμα, την Κατηχητικήν Διακονίαν και την Ιεράν Εξομολόγησιν, μέσω της οποίας και παρέδωσεν εις την Τοπικήν μας Εκκλησίαν πλειάδα Κληρικών.
Μετά από ολιγόμηνον δοκιμασίαν από την επάρατον νόσον παρέδωσεν την ψυχήν του εχθές 25ην Οκτωβρίου 2016, περί την 2:30 πρωϊνήν.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Πηγή: Ρομφαία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.