Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ 13 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα 13 πιο παράξενα πράγματα στον κόσμο!
Ακούμε και βλέπουμε πολλά παράξενα πράγματα να συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφέρομαι σε κάποια περίεργη εφεύρεση ή σε οτιδήποτε θα μπορούσε να βάλει το χέρι του κάποιος άνθρωπος.
Εκείνα που συγκλονίζουν περισσότερο λοιπόν είναι κάποια καιρικά ή ακόμη και φυσικά φαινόμενα τα οποία μπορείς να συναντήσεις μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρες και σίγουρα ανάμεσα τους δεν είναι η Ελλάδα, οπότε για εμάς φαντάζουν απίστευτα.
Στην λίστα που ακολουθεί μπορείς να δεις τα πιο περίεργα από αυτά, που έχουν συζητηθεί πολύ!
Ασυνήθιστα και παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο!

1. Μπλε λάβα
Την μπλε λάβα μπορείς να την δεις μόνο στην Ινδονησία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ξεσπά και εξαπλώνεται τόσο γρήγορα και σε τόσο υψηλή θερμοκρασία που λόγω αυτού γίνεται μπλε.

2. Ηφαιστειακές αστραπές
Η συγκεκριμένη τρομακτική ηλεκτρική καταιγίδα δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας ηφαιστειακής έκρηξης, έπειτα από την απελευθέρωση ηλεκτρικών και στατικών φορτίων.

3. Ατέλειωτο κύμα
Ένα κύμα μπορεί να ταξιδέψει 500 μίλια χωρίς να μειώνετε την ταχύτητα του, όταν συναντιούνται τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού και του ποταμού Αμαζόνιου στη Βραζιλία.

4. Μετανάστευση πεταλούδας μονάρχη
Την τεράστια αυτή μετανάστευση της πεταλούδας μονάρχη μπορούν να την δουν -δυστυχώς- μόνο όσοι ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και το Μεξικό.

5. Ανθισμένη έρημος
Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται το να υπάρχουν λουλούδια στην έρημο, είναι όντως πραγματικότητα. Οι σπάνιες καταρρακτώδεις βροχές που ξέσπασαν στις ερήμους της Χιλής είχαν σαν αποτέλεσμα να φυτρώσουν λουλούδια.

6. Η αιώνια καταιγίδα
Η αιώνια καταιγίδα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 160 ημέρες, αλλά όχι σε οποιοδήποτε μέρος, παρά μόνο πάνω από τη λίμνη Μαρακαΐμπο που βρίσκεται στη Βενεζουέλα.

7. Πύργοι ατμού
Τα ζεστά αέρια και οι ατμοί που βγαίνουν από τις ατμίδες, δηλαδή τις ρωγμές που υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργούν αυτούς τους πύργους ατμού.

8. Μετανάστευση καβουριών
Η Νήσος των Χριστουγέννων είναι ένα μικρό νησί της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο είναι γνωστό για τα κόκκινα καβούρια που έχει τα οποία είναι σχεδόν 120 εκατομμύρια και κάθε χρόνο μεταναστεύουν από το δάσος προς την ακτή, κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.

9. Λευκό ουράνιο τόξο
Αυτό συμβαίνει όταν ο ήλιος αρχίζει να ανεβαίνει από πίσω μας, χτυπώντας επάνω στην ομίχλη. Σε εκείνο το σημείο εμφανίζεται το λευκό ουράνιο τόξο.

10. Δέντρα με χρώμα ουράνιου τόξου
Δεν θα συναντήσεις ένα οποιοδήποτε δέντρο με τέτοιο χρώμα. Για να το πετύχεις θα πρέπει να πας στην Αυστραλία και να αναζητήσεις τους συγκεκριμένους ευκάλυπτους.

11. Λίμνη ασβεστοποίησης
Αυτές οι εικόνες είναι από την αλκαλική λίμνη Νάτρο, που βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία. Όποιο ζώο πέφτει μέσα σε αυτή τη λίμνη πεθαίνει και ασβεστοποιείται. 

12. «Καταρράκτες αίματος»
Αυτοί οι απίστευτοι καταρράκτες βρίσκονται στην Ανταρκτική και δίνουν την αίσθηση ότι κυλάει αίμα αντί για νερό, λόγω του οξειδίου του σιδήρου που περιέχουν τα αλμυρά του νερά.

13. Ζωντανοί βράχοι
Προφανώς δεν μιλάμε για πραγματικούς βράχους αλλά για κάποια πλάσματα της θάλασσας που συναντάς στην Χιλή και εμφανισιακά μοιάζουν με βράχια και είναι εντελώς ακίνητα. 

Πηγή:http://www.aggouria.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.