Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ...!

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη

Ψάξε εκεί έξω… Υπάρχουν κάποιες ευαίσθητες ψυχές, πληγωμένες από τα χαστούκια της ζωής. Ψυχές που κρύβουν μέσα τους ένα μεγαλείο καρδιάς. Ο πόνος δεν τις άλλαξε. Αντίθετα τις μαλάκωσε και τις μεταμόρφωσε σε επίγειους αγγέλους, ημίθεους της ζωής.
Θα τις αναγνωρίσεις γιατί είναι πληγωμένες καρδιές που ξεπροβάλλουν διαρκώς χαμογελαστές και ευγενικές. Υπάρξεις που μοιάζουν σαν να ξεγλύστρισαν από κάποιο παραμύθι. Ήρωες της ζωής, απλοί, ευαίσθητοι, διακριτικοί μα πάνω από όλα άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξεως.Το μεγαλείο της καρδιάς τους ξεχειλίζει από αγάπη. Τρέχει σαν επιβλητικός χείμαρρος που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο που τις γνωρίζει. Οποιονδήποτε κι αν συναντούν ή χρειαστεί τη βοήθειά τους δίνονται ολοκληρωτικά δίχως κανένα δισταγμό.
Ευαίσθητες ψυχές που τις πάγωσε ο πόνος, τις δοκίμασε σκληρά η ζωή. Μα πάλι βρίσκουν το κουράγιο για να χαμογελούν. Απευθύνονται σε όλους με τεράστιο σεβασμό και την ευγένεια της ψυχής τους που μόνο εκείνοι διαθέτουν. Σκορπούν αγάπη γύρω τους κι ακούν το διπλανό τους. Έχουν τα μάτια ορθάνοιχτα μα και ξεκλείδωτες τις πόρτες της καρδιάς τους.
Οι ευαίσθητες ψυχές κρύβουν ένα μεγαλείο καρδιάς.
Είναι γεμισμένες από μασίφ χρυσάφι.
Σκαλισμένες και χαραγμένες από δάκρυα και αμέτρητη θλίψη.
Δοκιμασμένες και λαβωμένες από τα παιχνίδια της τύχης, από τη μοίρα που θέλησε να τις πονέσει. Και δε το άξιζαν αυτό. Η αγάπη που κατέχουν δεν ορίζεται, αντίθετα τις ξεπερνά. Η αγάπη για αυτές είναι ιερή, όπως άλλωστε και η έννοια της λέξεως.
Οι ευαίσθητες ψυχές κρύβουν ένα μεγαλείο καρδιάς. Διαφέρουν από το πλήθος γιατί αγαπούν τη ζωή. Λατρεύουν εσένα και μένα κι ας μη μας ξέρουν.Το πρόσωπό τους καθρεπτίζει τη λάμψη της καρδιάς τους. Δε σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν αγέρωχες το μονοπάτι της ζωής τους μα όχι μονάχες.
Είναι ευαίσθητες ψυχές που πάνω απο όλα ακτινοβολούν αγάπη, ευαισθησία και καλοσύνη.
Διψούν για ζωή, ονειρεύονται και συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα το θησαυρό της αγάπης τους.

Πηγή: http://www.anapnoes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.